avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vizita minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vizita minori

Buna ziua. Am divortat de sotul meu din 2009 iar cei 2 copii minori pe care ii avem impreuna au ramas in grija mea . La divort fostul meu sot nu a cerut program de vizita la minori . In ultimii 2 ani fostul meu sot nu s-a ingrijit deloc de cei 2 copii , nu a platit nici macar pensia alimentara niciodata iar copii mei sint ingrijiti zilnic de parintii mei si sora mea . Nu vine la copii chiar si cite 6 luni desi locuim in acelasi oras si destul de apriape . Cind il vad copii pe starada le aspune ca nu are timp sa vina la ei . Citeodata chiar eu l-am chemat la copii la sfatul psihologului la care am dus copii ca sa fie in preajma copiilor . In putinele rinduri cind a luat copiii i-a dus intr-un bar al carui parton este si pe santier unde avea muncitorii (este parton si de firma de constructii) . A lasat copiii cu muncitorii care sint majoritatea tigani , le-a dat si bautura la copiii in prezenta tatalui care nu spunea nimic . I-am deschis proces de abandon de familie si ca sa aibe dovezi ca el se ocupa de copii (nu a platit pensia alim.niciodata) a deschis el proces de vizita a copiilor . M-a sunat la tel.si mi-a spus ca ma va distruge si m-a amenintat in fel si chip . A cerut in instanta copiii 3 luni vara , in fiecare wikend si in vacanta de primavara . As vrea sa va intreb cum pot sa-i limitez accesul la copii in proces ? Ce dovezi sa duc la proces ca sa-i reduca programul de vizita cerut de el ? I-as da copiii citeva ore la sfirsit de saptamina dar nici cum vrea el in bataie de joc . El este un om foarte influent cu bani si relatii multe si a cistigat pe nedrept si alte procese cumparind judecatorii cum afirma chiar el . Dupa ce se intilnesc copiii cu el vin cu un vocabular si apucaturi urite si ii invata sa minta si sa fie impotriva mea . Tot ce ma straduiesc sa-i invat , el ride si le spune sa nu se ia dupa mine si chiar ma injura si blestema in fata copiilor . Toate aceste scene se defasoara fara martori , el are grija de acest lucru . O dat am fost nevoita sa chem politia sa-l scoata din casa mea injurindu-l pa tatal meu care-i creste copiii . As vrea sa-i dea program de vizita minim . Cum pot sa obtin acest lucru ?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:07, 2 Noiembrie 2011
Nu este clar care este programul solicitat de tata, adica, 3 luni in vacanta de vara sau 2 luni in vacanta de vara asa cum ati afirmat in celalat topic deschis cu acelasi subiect.
Oricum in oricare din variante, apararea dvs. trebuie sa se axeze si pe imposibilitatea acordarii parintelui caruia nu i-au fost incredintati minorii toata perioada de vacanta sau mai mult de jumatate din ea, tocmai pentru a se pastra un echilibru al drepturilor parintilor de a petrece vacanta de vara impreuna cu copii lor minori.
Practica instantelor este aceea de a acorda de obicei o luna din vacanta de vara.
In privinta posibilitatii de limitare in ansamblu a programului de vizita, opinia mea v-am expus-o aici.www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita minori Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Am divortat in iunie 2009 si fostul meu sot nu a cerut pina in prezent vizita la cei doi copii minori pe care ii avem impreuna . A avut acces la ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca nedefinitiva Mihai_Mihaita Mihai_Mihaita Buna Seara . Ma numesc Mihai si as dori sa va cer o parere, sfat indrumare , ceva ce ma poate scoate din acest impas in care am ajuns . Am 32 de ani si 2 copii ... (vezi toată discuția)
Minori- program de vizita b-8 b-8 Acum trei ani am divortat, iar copii minori au fost incredintati spre crestere si educare fostei sotii. In august 2012, fosta sotie a plecat in strainatate cu ... (vezi toată discuția)