avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotarare judecatoreasca nedefinitiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotarare judecatoreasca nedefinitiva

Buna Seara . Ma numesc Mihai si as dori sa va cer o parere, sfat indrumare , ceva ce ma poate scoate din acest impas in care am ajuns . Am 32 de ani si 2 copii dintr-o relatie de concubinaj . toate lucrurile au fost bune pina intr-un moment , mai exact in urma cu 6 luni de zile cind fost concubina mi-a interzis sa imi mai vad copiii . totul a plecat de la faptul ca se afisa in ipostaze ~neprietenoase cu prietenul ~ in fata copiilor , iar eu i-am atras atentia ca aceste lucruri sa se intimple departe de ochii lor mai ales ca baiatul are 6 ani iar fata are 8 ani . Nu este prima data cind se comporta asa , chiar in urma cu 5 ani a stat intr-o garsoniera cu un alt prieten si cu copiii si din spusele ei la nervi mi-a recunoscut faptul ca a si intretinut relatii cu prietenul timp de 6 luni cit au locuit impreuna chiar linga patul copiilor precizind ca nu au avut ei cum sa stie ce face mama , ca sunt prea mici . Deci , revenind : fatul ca i-am atras atentia sa nu mai faca si cu actualul prieten ce a facut in treccut au suparat-o la culme inclusiv si pe familia ei si au luat hotarirea sa nu ma mai lase sa imi vad copiii . Am contactat un avocat dupa care am deschis 2 procese impotriva ei : unul de incredintare minori iar celalalt legatura cu minorii . procesele s-au intins prea mult , ea intre timp a fost parasita de prieten si a inceput sa reia legatura cu mien spunind ea ca ar fi mai bine sa ne intelegem . am cazut de acord si am ajuns la o intelegere cu ea : sunt de acord ca copii sa ii fie incredintati ei spre crestere si educare dar sa mi se acorde dreptul minim de a tine legatura si anume 48 in prima si a treia saptamana sa stea la mine , prima saptamina din vacanta de iarna , a doua din cea de pasti si o luna din vacanta de vara . datorita intelegerii s-a dat o hotarire judecatoreasca in care s-a admis ca copii sa stea la ea si programul de vizita . precizez ca ea acum locuieste intr-un apartament cu 2 camere impreuna cu parintii care sunt divortati iar tatal sta singur in sufragerie , iar ea cu mama ei si 2 copii intr-un dormitor de 11mp , iar eu locuiesc intr0un apartament cu 3 camere singur .ancheta sociala facuta a specificat lucrurile acestea . totusi lucrurile au mers frumos dupa hotarirea judecatoreasca iar eu am fost de acord cu ea ca de citeva ori sa ne plimbam impreuna cu copiii ptr ai face pe copii sa se apropie de mine , deoarece pe durata procesului copii m-au injurat ori de cite ori ma vedeau pe strada sau treceam prin fata blocului ei . sunt ferm convinds ca au fost influentati de catre ea si parintii ei sa faca lucrurile acestea . totusi de citeva saptamini , fosta concubina s-a intors la fazele mai vechi si anume iar nu imi da voie sa imi vad copiii . cum azii era prima saptamina din luna si dreptul de a-i lua la mine acasa , m-am izbit de un refuz din partea ei spunind ca nu mai vor copii sa ma vada . incercind sda vb cu ea si mama ei la telefon , au pus fata sa imi raspunda si sa ma faca un dobitoc ca ii deranjez bunicii si ca ei nu vor sa auda de mine . nu au raspuns niciodata concret la intrebarea d c ma urasc , ce le-am facut ? precizez ca hotarirea este nedefinitiva deoarece adresa ei a fost introdusa gresit in hotarire de 3 ori , iar instanta s-a saturat de corecturi precizind ca suntem chemati pe data de 13 decembrie in istanta ptr a lamurii situatia . intre timp eu ce pot face ? iar sa astept ??? chiar nu ma pot folosii de aceasta hotarire in vre-un fel ??? chiar nu imi pot vedea copii deloc ? am fost bun numai cind mi s-au cerut bani ptr copii , chiar in ultima luna fost concubina mi-a cerut in repetate rinduri , dar adunati au fost 850 euro : ba bani la scoala la fata , ba la gradinita la baiat , ba ochelari la fata dar cu lentile nu stiu de care , ba geci de iarna , ba blugi (am ramas tablou cind intr-o zi le-a cumparat cite 3 perechi de fiecare mentionind ca sunt la oferta (98 ron /perechea )) , ba costum de haloween , ba rochita de printesa ptr fata la un spectacol , ba catalog foto profesionist , etc . nu regret deloc ce am facut dar nu pot fi numai cu banii in schimb sa ma bucur si eu de copii sa nu pot ? astept niste sfaturi din partea voastra . chiar am disperat . Stima Mihai
Cel mai recent răspuns: Mihai_Mihaita , utilizator 01:04, 3 Decembrie 2011
E delicat sa dai sfaturi cand oamenii nu prea se mai iubesc.
este adevarat , dar aici nu este vorba despre iubire ci de ambitia pe care o pune cu mine folosindu-se de copii doar pentru faptul ca i0am cerut sa nu mai stea prin preajma mea si a copiilor . ca vreau sa fiu doar eu cu ei . in hotarire nu este nicaieri prevazut ca numai in prezenta ei ii pot vedea ci ca ii pot lua la mine acasa de 2 ori pe luna cite 48 de ore pluss in fiecare vacanta . i-am cerut o explicatie de ce se comporta asa , de ce nu se tine de promisiune , iar ea mi-a raspuns ca sunt nebun la cap , imatur , si ca isi protejeaza copii de mine ca nu ii vrea in preajma mea , ca legea ei nu are ce sa ii faca . ma intreb : sunt bun doar sa le dau bani ??? legea este chiar atat de oarba ?? in viata mea nu am atins copii cu o pana , nu i-am certat chiar daca fost concubina mi-a cerut acest lucru . nu pot sa fac asta , mai ales ca eu vazindu-i foarte rar , aproape ca ma bufneste rasul cind aud ca mai fac prostii . Ii ador , am renuntat la vacante ca sa ii pot trimite pe ei cu mama lor , am renuntat la mine de multe ori sa ma imbrac , sa investesc si in mine doar pentru ei . punctul meu slab este sa aud ca , proprii copii au nevoie de ceva , iar mama lor a observat acest lucru . saptaminal imi cere bani de medici . nu stiu ce sa mai cred . asta seara propriul meu copil m-a injurat de mama care e moarta si m-a facut idiot , dobitoc si un mare mincinos . propria mea fata de 8 ani . Doare enorm .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti -vizitare minori , schimbare domiciliu Mihai_Mihaita Mihai_Mihaita Buna seara ! In urma unei relatii de concubinaj au rezultat 2 copiii . in urma cu 2 ani fosta concubina a inceput prin a-mi respinge prezenta in viata ... (vezi toată discuția)
Vizita minori Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. Am divortat de sotul meu din 2009 iar cei 2 copii minori pe care ii avem impreuna au ramas in grija mea . La divort fostul meu sot nu a cerut ... (vezi toată discuția)
Program vizita minori Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Am divortat in iunie 2009 si fostul meu sot nu a cerut pina in prezent vizita la cei doi copii minori pe care ii avem impreuna . A avut acces la ... (vezi toată discuția)