avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se inchide firma, iar eu sunt gravida...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se inchide firma, iar eu sunt gravida...

Buna ziua,

Sunt insarcinata in luna a 6-a si deja am cateva nelamuriri, va rog sa ma ajutati urgent inainte sa nu semnez ceva:
- azi am fost anuntata ca de la 1 martie 2011 o sa se inchida firma, patronul vrea sa imi faca mutatie pe cealalta firma a lui, mai beneficiez de indemnizatie?
- ma informat ca de la 1 martie 2011 sa raman acasa ca imi va plati salariul integral, ce sa fac?
- eu ar trebui ca de la jumatatea lunii martie sa raman in concediu posnatal sau prenatal (cum i-o spune), iar apoi sa beneficiez de cele 42 zile dupa ce nasc, ce trebuie sa fac?
- indemnizatie mi se acorda daca eu intrerup contractul la actuala firma, si imediat mi se va face mutatie la cealalta firma (eu lucrez la ei din iunie 2009)?
Astept cateva sfaturi din partea dvs. ca sa stiu ce decizie sa iau.

Multumesc mult,
Adriana.
Cel mai recent răspuns: Adryana18 , utilizator 19:28, 1 Februarie 2011
Sunteti sigura ca daca va dati demisia va va intocmi contract de munca pe cealalta firma?Ca nu prea inteleg de ce va spune sa ramaneti acasa si va va plati salariul integral.Firma nu se poate inchide de la 01.03.asa intr-o zi pur si simplu.Trebuie parcurse diverse etape pana la inchiderea firmei.I se suspenda activitatea ca nu am inteles din postare.
Nu mi-a spus sa imi dau demisia, mi-a spus ca ma muta pe cealalta firma ca pe aceasta o sa o inchida incepand cu 1.03.
O sa intreb mai bine daca tre sa imi dau demisia, sau imi face transfer.
Daca imi face transfer...eu mai beneficiez de indemnizatie si de concediul de dinaintea di dupa nastere.
O sa suspende activitatea pe aceasta firma.
Nu mai exista transfer in actualul Cod al Muncii ... posibilitatea de transfer fara a fi nevoie de incetarea c.i.m. este posibila numai in cazul transferului intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora catre un alt angajator, ca rezultat al unei cesiuni sau fuziuni, potrivit legii.
Imi poate da si mie cineva mai multe detalii? Va rog mult, astept cateva raspunsuri ca sa iau o decizie corecta.
Astazi am vb. cu medicul de familie, iar acesta mi-a spus ca intru in prenatal pe 09.03.2011.
Daca firma o sa o inchida incepand cu data de 01.03.2011, ma gandesc ca poate ar trebui sa ma trimita in somaj daca nu se mai poate transfer?
Am multe nelamuriri, si vreau sa beneficiez de banii de la stat, care sunt "foarte multi", dar cat sa ma ajute un sfert din cate am nevoie.

Ce inseamna: "posibilitatea de transfer fara a fi nevoie de incetarea c.i.m. este posibila numai in cazul transferului intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora catre un alt angajator, ca rezultat al unei cesiuni sau fuziuni, potrivit legii"?
Imi poate explica cineva mai bine?
Daca se inchide firma, atunci veti putea beneficia de somaj cu conditia sa indepliniti si conditia stagiului minim de cotizare pentru somaj (12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii).

Citez :
Ce inseamna: "posibilitatea de transfer fara a fi nevoie de incetarea c.i.m. este posibila numai in cazul transferului intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora catre un alt angajator, ca rezultat al unei cesiuni sau fuziuni, potrivit legii"?

In aceste conditii, c.i.m. nu inceteaza el fiind preluat de catre angajatorul cesionar. altfel spus, drepturile si obligatiile cedentului, care decurg din contractele individuale de munca si din contractul colectiv de munca aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.

Alte discuții în legătură

Somaj niko79 niko79 Buna ziua! Am o societate cu 5 salariati, cu asociat unic, acum el s-a mai asociat cu cineva, urmand ca in cateva zile, el sa se retraga definitiv si sa ramana ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii sau somaj ? stunna stunna Buna seara, tocmai am fost informat ca in 2 luni se va inchide postul meu in cadrul firmei la care lucrez, si e posibil sa \\"ne ia\\" alta firma... intrebarea ... (vezi toată discuția)
Transfer angajat...este posibil? gratyela gratyela Hristos A Inviat!.....si bun gasit din nou....revin in atentia dumneavoastra cu o intrebare...sunt angajatul \\" cu probleme\\" si de aceea relatez pe ... (vezi toată discuția)