Nu mai exista transfer conform Codului Muncii. In ceea ce priveste modalitatea de incetare CIM la actualul angajator, cred ca cei de la firma va vor spune cum sa procedati.
CIM va poate inceta prin demisie, acordul partilor sau concediere din partea angajatorului.
Ce le doua societati ar trebui sa se inteleaga asupra date incetarii CIM si a angajarii pentru a nu exista diferente intre cele doua date.
@ gratyela
In aceste conditii este vorba despre un transfer .. potrivit art.5 alin.1 din Legea nr.67/2006 si art.173 alin.2 C.mun., drepturile şi obligaţiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de muncă existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.
Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.
Va multumesc stimati domni pentru proptitudine...
@Florin Cica...din mesajul dumneavoastra ,reise ca nu se poate face un transfer al angajatului,ci doar concedierea din motive neinputabile angajatului,deoarece se desfiinteaza punctul de lucru....
.....un detaliu....noul patron a fost deacord ca sa fiu angajata imediat (ca si zi) din momentul incetarii ,la firma precedenta...
@ freelis.....domnule consilier, in mesajul dumneavoastra a-ti argumentat cu "litera" legii ca este posibil un transfer.....deci in concluzie firmele pot face "rocada" astfel incat eu ca si angajat sa am continuitate in CIM. Concluzionand cele spuse,as dori daca se poate sa ma lamuriti,asupra unor aspecte "banale"...avand continuitate,pot beneficia de concediu de odihna,in vara acestui an(cate zile), un eventual imprumut bancar,si in caz de somaj,daca beneficiez de ajutor...considerand ca am ca si vechime un an (dar "fostul patron",a inregistrat cim-ul doar la revisal,si celelalte datorii nu sunt virate la stat de catre dumnealui-ex -neplata contributiei la CNAS)#-o
Inca o data, va multumesc pentru amabilitate...
1. Exista aceasta posibilitate - transfer - reglementata prin lege. Legea 67/2006 reglementeaza conditiile in care se realizeaza protectia drepturilor de care beneficiaza salariatii, prevazute in contractele individuale de munca si in contractul colectiv de munca aplicabil, in cazul transferului intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora catre un alt angajator, ca rezultat al unei cesiuni sau fuziuni, potrivit legii.
2. Transferul presupune o modificare a contractului individual de munca cu privire la angajator si eventual a locului de munca, insa modificarea intervine in puterea legii, la data transferului intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora avand loc si transferul salariatilor. Transferul drepturilor care incumba din contractele individuale de munca, precum si din contractul colectiv de munca aplicabil, existente la data transferului, are loc prin efectul legii independent de vointa cedentului sau a cesionarului.
Asadar, transferul salariatilor se realizeaza in temeiul actului juridic privind transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti al acesteia catre un alt angajator, act care trebuie sa contina si mentiuni cu privire la salariatii transferati.
3. Dvs veti putea beneficia de CO la noul angajator ..
4. Pentru somaj trebuie sa se indeplineasca mai multe conditii, si anume :
Legea nr.76/2002 :
Art. 34
(1) ªomerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;
b) nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
c) nu îndeplinesc condiţiile de pensionare, conform legii;
d) sunt înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială îşi au domiciliul sau, după caz, reşedinţa, dacă au avut ultimul loc de muncă ori au realizat venituri în acea localitate.
........
Art. 17
(1) În vederea stabilirii dreptului de indemnizaţie de şomaj, şomerii prevăzuţi la art. 16 lit. a) sunt persoanele care se pot găsi în una dintre următoarele situaţii:
a) le-au încetat raporturile de muncă din motive neimputabile lor;
....
Art. 5 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002 prevede:
Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:
a) incetarea raportului de munca în temeiul art. 56 lit. b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile şi completarile ulterioare;
b) incetarea raportului de munca la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile şi completarile ulterioare;
......
Prin urmare, acestea sunt articolele care va dau posibilitatea sa beneficiati de somaj ...
Incetarea c.i.m. cu acordul partilor, prin demisie sau prin desfacerea disciplinara a c.i.m. nu va da posibilitatea sa beneficiati de indemnizatia de somaj.
:coffee: cu multumiri pentru acest mesaj domnule freelis...relatarea,specificarea si justificare cu "punct si virgula" din raspunsul dumneavoastra ,ma lamureste si linisteste in ceea ce priveste "locul" meu ca si angajat...Mii de multumiri inca o data pentru enumerarea legilor...Stima,