avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuiesc doar 5 zile pe luna intr-o garsoniera.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuiesc doar 5 zile pe luna intr-o garsoniera.

Locuiesc doar 5-6 zile pe luna intr-o garsoniera. Sunt obligata sa fiu trecuta cu un nr de 1 persoana in lista de cheltuieli lunare a blocului? Administratorul spune ca am dreptul sa trec 0 persoane daca nu depasesc 5 zile.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:56, 31 Ianuarie 2011
Da intradevar trebuie trecuta o persoana daca stati mai mult de 5 zile pe luna si 0 daca nu. Oricum se poate vedea si in consumul pe care il aveti ( apa, gaze in cazul in care aveti contuare separate) insa la restul cheltuielilor trebuie sa participati.
Sunt cheltuieli care se platesc pe apartament si altele pe nr. de persoane.
Iata ce scie in HG 1588/2007 cu Normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
........................
r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna; stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotararii adunarii generale;

Deci dv. faceti o solicitare in scris, adresata presedintelui asociatiei de proprietari, prin care cereti sa fiti scos de la plata cotelor de intretinere care se impart pe numar de persoane, in baza art.17 (r) din HG. 1588/2007, deoarece lipsiti 25 de zile din locuinta in fiecare luna.

@cane petruta
De unde ati scos-o pe-asta cu 5 zile?
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
elga50, moderator
Dar....cum va demonstra administratorul,in cazul in care utilizatorul il va actiona in instanta de judecata,afirmand de ex.ca a locuit 3 zile pe luna,ca acest utilizator nu are dreptate si a locuit ...7 zile pe luna?
Daca lipsiti mai mult de 15 zile,veti fi scos de la plata cotelor de intretinere,dar cheltuielile comune le veti plati.Salariu personal,curent electric,etc
Aceasta problema am avut-o si eu si administratorul mi-a zis tot de 5 zile.
Trebuie sa discut cu dansul in cazul asta si sa-i spun de acest articol 17.

Alte discuții în legătură

Zero persoane la intretinere carmen craiu carmen craiu Pot fi trecute 0(zero) persoane la intretinere? (vezi toată discuția)
Cate persoane se trec la intretinere daca nu locuieste nimeni in apartament angeluci72 angeluci72 salut si felicitari celor ce au deschis aceasta pagina web. am si eu o nelamurire; acum 7 ani am cumparat un apartament in tara(muncesc cu sotia in spania) si ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de intretinere la bloc marius_an marius_an In urma cu mai multi ani am cumparat un apartament pe care nu l-am locuit niciodata.Sunt obligat sa platesc cheltuielile aferente platii salariului pentru ... (vezi toată discuția)