avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de inventator- mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de inventator- mostenire

tatal meu a decedat in 1986 si mi-a lasat mostenire cateva certificate de inventator, despre care am intrebat acum cativa ani la la OSIM si mi s-a spus ca sunt caduce. ok
dar , azi descopar, ca una dintre inventii , a fost prezentata la salonul inventica 2005 .
[ link extern ]
Cttecotech este o societate comerciala , fosta institutie de stat, privatizata acum.
ce ar trebui sa fac eu acum??
ma gandesc ca ar fi trebui sa ma intrebe si pe mine cineva, sa imi dau un acord. nici nu vreau sa ma gandesc daca s-a incheiat vreun contract pe aceasta inventie.
depturile inventatorului in anul 1975 erau acordate in conformitate cu prevederile decretului 884/1967 si HCM nr.2250/1967 si n-au constat decat de o prima la vremea acea si atat.
ma poate lamuri cineva?
Cel mai recent răspuns: Radu Popescu , Avocat 14:54, 21 Aprilie 2008
Doamna, depinde daca certificatele de inventator sunt personale sau saca tatal Dvs. lucra in domeniul cercetarii in cadrul unei institutii. Daca inventiile au fost realizate n cadrul institutional, exita posibilitatea ca tatl Dvs. sa nu beneficieze de drepturi de autor, ci institutia respectiva.
Primul lucru pecare ar trebui sa-l faceti este sa consultati un avocat..trebue vazuta Cartea de Munca a tatalui, cetificatele respective, etc..
buna seara,
multumesc pentru raspuns.
deci, intr-adevar tatal meu lucra intr-un institut. institutul acum e transformat in societate comerciala si sub acest statut a prezentat inventia la acest targ in 2005.
certificatul de inventator ii este acordat tatalui meu ca inventator al inventiei, iar brevetul de inventie in acest caz era acordat ministerul apararii nationale.tot in certificat scrie ca "prin acordarea certificatului de inventator se recunoaste inventatorului calitatea de autor al inventiei cu toate drepturile cedecurg din aceasta calitte, in baza legii 62/1974.
carte de munca nu am, dar pot sa cer copie de la casa de pensii, pentru ca am avut pensie de urmas 16 ani. multumesc si va astept cu alte intrebari.
In acest caz, intrebarea este daca tatal Dvs., iar apoi Dvs. ati platit taxele care sa tina in vigoare brevetul respectiv? (conform art. 49 din Legea 62/1974)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 62/74 ºi 64/91 privind invenþiile ºi inovaþiile ContSters228395 ContSters228395 As dorii un raspuns la urmatoarea intrebare....ca si consilier juridic am intalnit o speta mai \\"delicata\\" sa zic ...dar si\\"frumoasa\\".si anume:o d na ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune - brevet de inventie iandreea iandreea Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mine cu un contract de cesiune a unui brevet de inventie si,daca se poate,sa-mi spuneti ce acte imi trebuie pentru ... (vezi toată discuția)
Patent de inventie lowincome2008 lowincome2008 Sunt posesorul unui brevet de inventie patentat in Romania. As putea sa-l cesionez in strainatate daca mi-as gasi un potential cumparator? Nu cumva firmele ... (vezi toată discuția)