avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... recurs impotriva suspendarii / perimarii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

recurs impotriva suspendarii / perimarii

pe scurt, in anul 2008 fac o contestatie impotriva unui p.v de contraventie la legea circulatiei, la primul termen de judecata din data de 21.10.2008 instanta suspenda judecarea cauzei in baza art 242 pct 2 C.p.c iar in data de 08.02.2010 constata perimata cererea cu drept de recurs.
mentionez ca p.v nu l-am semnat si nici nu mi-a venit acasa in termenul legal, folosindu-ma de o copie eliberata de pol rutiera in demersul meu juridic, de asemenea nu am fost citat la primul termen de judecata si nici nu mi sa adus la cunostinta nici una din hotararile luate de instanta, si acum intrebarea:
MAI POT FACE RECURS SAU REPUNEREA DOSARULUI PE ROL, deoarece in momentul de fata permisul este in custodia politie rutiere care ma someaza sa aduc o hotarare definitiva si irevocabila a sentintei pt a reimplementa punctele penalizare in sistem ceea ce conduce la suspendarea lui pe termen de 30 zile + inca 30 deoarece nu le-am comunicat sentinta in termenul legal de 15 zile.
in speranta unui raspuns obiectiv va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
pifulet, utilizator
Cel mai recent răspuns: pifulet , utilizator 18:44, 4 Februarie 2011
nu. perimarea determina anularea tuturor actelor procedurale, deci sunteti in aceeasi situatie in care nu ati fi contestat pv. iar acesta a devenit definitiv.
am gasit o situatie "similara" dar nefiind de specialitate nu stiu daca o pot aplica sau pot motiva recursul:

" 1. Sa-l admita. Ca sa-l admita inseamna sa constate ca suspendarea a fost gresita, ceea ce insemna ca ...nici perimarea nu a operat. (suspendarea nu a fost cauzata de lipsa de staruinta a partilor la judecata - 250 alin 1 teza finala)

De exemplu: desi procedura de citare nu fusese legal indeplinita, instanta a dispus suspendarea pentru lipsa partilor (partea/partile nelegal citate nici macar n-aveau habar ca trebuie sa staruie si pe unde sa staruie, caci nu le povestise nimeni prin vreo citatie). Actul de procedura ce trebuia indeplinit era ...fixarea termenului de judecata cu repetarea procedurii de citare. (treaba a instantei, din oficiu, si nicidecum a partilor)"

Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
pifulet, utilizator
Daca s-a perimat degeaba faceti recurs pe perimare.
Veti pierde.
Din ce ziceti au trecut cca 2 ani de la suspendarea procesului.

avocat Claudiu Lascoschi
pifulet a scris:

pe scurt, in anul 2008 fac o contestatie impotriva unui p.v de contraventie la legea circulatiei, la primul termen de judecata din data de 21.10.2008 instanta suspenda judecarea cauzei in baza art 242 pct 2 C.p.c iar in data de 08.02.2010 constata perimata cererea cu drept de recurs.
mentionez ca p.v nu l-am semnat si nici nu mi-a venit acasa in termenul legal, folosindu-ma de o copie eliberata de pol rutiera in demersul meu juridic, de asemenea nu am fost citat la primul termen de judecata si nici nu mi sa adus la cunostinta nici una din hotararile luate de instanta, si acum intrebarea:
MAI POT FACE RECURS SAU REPUNEREA DOSARULUI PE ROL, deoarece in momentul de fata permisul este in custodia politie rutiere care ma someaza sa aduc o hotarare definitiva si irevocabila a sentintei pt a reimplementa punctele penalizare in sistem ceea ce conduce la suspendarea lui pe termen de 30 zile + inca 30 deoarece nu le-am comunicat sentinta in termenul legal de 15 zile.
in speranta unui raspuns obiectiv va multumesc.

Tinere, nu mai asculta de toti avocatii. Cu siguranta daca mergeai la domnul avocat ce ti-a raspuns pe site, se gasea o cale de rezolvare, dar aia implica bani foarte multi.

Deci legea spune asa:

"Art. 242. - (1) Instanţa va suspenda judecata:
1. când amândouă părţile o cer;
2. dacă niciuna din părţi nu se înfăţişează la strigarea pricinii.
(2) Cu toate acestea pricina se judecă dacă reclamantul sau pârâtul au cerut în scris judecarea în lipsă."

Tu tinere, fara studii de drept sau altele juridice, iti poti sustine cauza singur, fara avocati.
Fa tu recurs pe perimare, pune toate datele la dispozitia instantei, si NU UITA sa ceri instantei sa faca DOVADA CITARII LEGALE.

Evident ca acest lucru nu se intampla, ptr ca tu nu ai fost citat corespunzator legislatiei in vigoare, instanta neputand facad proba cu citarea si nici proba cu trimiterea sentintelor, hotararilor ... asa cum obliga legea.

Cauta-ti pe net Codul de Procedura Civila, downloadeaza_l si studiaza-l in amanunt. Cu siguranta vei gasii absolut toate caile de atac, care te vor ajuta in demersurile tale ... ptr a puncta inca odata, in numele tau, ca justitia din Romania nu-si face treaba deloc, si multe dintre treburile facute de justitie sunt "murdare" ca sa ma exprim pe intelesul tuturor.

Cauta-ti dreptatea singur, ca ti-o vei gasii. Totul e sa vrei si sa nu te dai batut.

In ceea ce priveste permisul de conducere....depune tu la instanta recursul la perimare, fa o cerere ptr un certificat de grefa, precum dosarul tau inca este pe rol, si apoi mergi de-ti ridica permisul de conducere, ca pana la o hotarare definitiva si irevocabila, acel permis trebuie sa stea in buzunarul tau ... asa prevede legea acum =D>. Succes.

am fost azi ,03.02.2011, si am depus recurs impotriva deciziei de suspendare, mi-au dat de la registratura un nr de inregistrare dar nu mi-au comunicat si termenul de judecata, ma rog nu stiu daca trebuia sau nu sa mi-l comunice, acum astept sa vad daca am sansa porcului de craciun sau nu.

iar vis-a-vis de parerile tale sacrifice le impartasesc doar in parte, si eu am o experienta neplacuta cu un domn avocat pe care l-am angajat si in acelasi timp i-am achitat si intreg onorariul sa se ocupe de dosar, sa faca plangerea contraventionala sa depuna dosarul si sa ma reprezinte in instanta, dar domn' avocat si-a facut treaba pe jumatate , doar a depus dosarul si probabil ca a considerat ca nu voi mai ajunge eu curand pe la dansii pe acolo si nu a mai binevoit sa se prezinte la primul termen, eu pana azi habar nu aveam de termenii astia juridici, perimare , suspendare etc etc, de.. fiecare cu meseria lui, dar in acelasi timp nu cred ca toti avocatii sunt asa, mai sunt si oameni de cuvant care-si duc treaba pana la capat. am avut eu bafta sa-l intanlesc pe cel mai neserios avocat din...jud olt.
acum o 'trag' dar asta e....data viitoare probabil ca il voi intanli pe cel mai serios.

Alte discuții în legătură

Suspendarea unei cauze secondary protocol secondary protocol Ce se intampla daca nici una din parti nu se prezinta la termenul de judecata(intr-un proces civil) si nici nu se depun documente? Din cate cunosc judecatorul ... (vezi toată discuția)
Suspendare-perimare proces comercial Clara8 Clara8 Buna ziua, este vorba despre a actiune aflata pe rol la Tribunalul Bucuresti. Am facut o cerere bazata pe imbogatirea fara just temei. Cererea a fost respinsa ... (vezi toată discuția)
Suspendarea si perimarea judecatii ioanaviviana ioanaviviana Poate par prea indrazneata, dar am sa fac totusi o intrebare. Ma poate ajuta cineva cu materiale despre acest subiect? Multumesc frumos. Dar, in primul ... (vezi toată discuția)