avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Suspendare-perimare proces comercial
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Suspendare-perimare proces comercial

Buna ziua,
este vorba despre a actiune aflata pe rol la Tribunalul Bucuresti. Am facut o cerere bazata pe imbogatirea fara just temei. Cererea a fost respinsa ca inadmisibila in data de 20.10.2008. Am facut recurs in termen. In data de 25.02.2009 s-a suspendat in baza articolului 242, alin. 1, pt. 2 Cpc. Insa nu ni s-a comunicat incheierea de suspendare. In data de 23.09.2009 am primit o citatie in care suntem chemati in instanta pentru recurs si in vederea discutarii incidentului procedural al perimarii. Intrebarea mea este urmatoarea: cum pot sa obtin continuarea procesului? Precizez ca nu ni s-a comunicat incheierea de suspendare, prin urmare nu aveam de unde sa stim ca procesul s-a suspendat. Va rog sa-mi oferiti o solutie. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Evelina Minulescu , Avocat 14:33, 15 Octombrie 2009
buna ziua,
in primul rand nu inteleg cum este posibil ca dumneavoastra sa nu va interesati intr-o perioada asa de mare de stadiul dosarului in recurs. Practic ati depus cererea de recurs, nu ati mentionat judecarea in lipsa, intimatul a speculat acest viciu, nu s-a prezentat nici el iar dosarul s-a suspendat .
Pe de alta parte, la termenul fixat de instante pentru a se discuta perimarea dosarului puteti reclama necomunicarea hotararii de suspendare, considerand ca la acel termen ati aflat de opinia instantei.
Totodata, puteti sa repuneti cauza pe rol, cu conditia de a timbra in mod coespunzator. sfatul meu pentru dv este sa fiti cat mai interesat in solutionarea unui astfel de dosar, sa stiti in permanenta ce se discuta la fiecare sedinta, ce termene se dau, s.a.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns si pentru sfat.
Art. 250 - Cod procedura civila
(3) Perimarea se suspenda de asemenea pe timpul cat partea este impiedicata de a starui in judecata din pricina unor imprejurari mai presus de vointa sa.

Cam atat puteti sa faceti, sa probati ca ati fost impiedicat sa staruiti in continuarea judecatii din cauza unor imprejurari mai presus de vointa dvs.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Sunteti in termen pentru a repune cauza pe rol si a continua judecata,urmand a achita taxa de timbru aferenta.
Daca a fost suspendat dosarul conform art.242 pct.1 c.pr.civ..aceasta suspendare s-a dispus la cererea partilor,deci acestea aveau cunostinta despre aceasta.Daca suspendarea s-a dispus conform art.242 pct.2 c.pr.civ.,aceasta a fost ca urmare a lipsei partilor si este cu totul alta situatie.
Din cele relatatate nu rezulta temeiul de drept corect pentru care a fost dispusa suspendarea cauzei.
@r.gabi

Procesul a fost suspendat pentru lipsa partilor, asta rezulta foarte clar din topic.
Nu inteleg de ce spuneti ca utilizatorul este in termen sa solicite repunerea pe rol a cauzei, in materie comerciala termenul de perimare este de 6 luni.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

Alte discuții în legătură

Urgent - repunere pe rol Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Am primit o citatie pt judecarea perimarii unui dosar. Pe Portal apare ca procesul a fost suspendat in baza art.242 alin.1 pct.2 cpc. Este ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol respinsa mentine suspendarea cf. art 155 cpc advsys advsys Buna ziua Situatia este urmatoarea avem 2 investiri cu formula exe ale unor BO-uri, instanta la termenele anterioare ne-a solicitat sa depunem BO-uri in ... (vezi toată discuția)
Model cerere de inrerupere suspendare vechiul cod de procedura civila eusaisapte eusaisapte Mi s-a suspendat un proces din 2012 cf. art. 242 din vechiul CPC pe motiv ca \"partile au lipsit nejustificat\", \"Cu recurs pe toată durata suspendării\". ... (vezi toată discuția)