Mi s-a suspendat un proces din 2012 cf. art. 242 din vechiul CPC pe motiv ca "partile au lipsit nejustificat", "Cu recurs pe toată durata suspendării". Sunt in termen adica nu s-a perimat dreptul de a ataca aceasta hotarare care s-a dat la mai putin de un an in urma
Cel putin eu am facut cerere de judecarea in lipsa in cererea principala ignorata de complet
Cum repun pe rol cauza?
1. cerere de repunerea pe rol? Am mai facut una in acelasi dosar si a fost admisa "tacit"
2. recurs?
Ajutati-ma cu legislatia relevanta si un model va rog. Multumesc
P.S. Am un model dupa noul cod de procedura civila, insa aici e vorba de vechiul CPC. Mai e valabil modelul "Cererea de repunere pe rol", sau "Cerere pentru reluarea dezbaterilor după suspendare" (procesul nu ajunsese in dezbateri)?
Art. 244^1 din vechiul CPC
Asupra suspendarii judecarii procesului, instanta se va pronunta prin incheiere care poate fi atacata cu recurs in mod separat, cu exceptia celor pronuntate in recurs.
Recursul se poate declara cat timp dureaza suspendarea cursului judecarii procesului, atat impotriva incheierii prin care s-a dispus suspendarea, cat si impotriva incheierii prin care s-a respins cererea de repunere pe rol a procesului.