avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... model cerere de inrerupere suspendare vechiul Cod de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

model cerere de inrerupere suspendare vechiul Cod de procedura civila

Mi s-a suspendat un proces din 2012 cf. art. 242 din vechiul CPC pe motiv ca "partile au lipsit nejustificat", "Cu recurs pe toată durata suspendării". Sunt in termen adica nu s-a perimat dreptul de a ataca aceasta hotarare care s-a dat la mai putin de un an in urma

Cel putin eu am facut cerere de judecarea in lipsa in cererea principala ignorata de complet

Cum repun pe rol cauza?

1. cerere de repunerea pe rol? Am mai facut una in acelasi dosar si a fost admisa "tacit"

2. recurs?

Ajutati-ma cu legislatia relevanta si un model va rog. Multumesc

P.S. Am un model dupa noul cod de procedura civila, insa aici e vorba de vechiul CPC. Mai e valabil modelul "Cererea de repunere pe rol", sau "Cerere pentru reluarea dezbaterilor după suspendare" (procesul nu ajunsese in dezbateri)?

Ultima modificare: Vineri, 26 August 2016
eusaisapte, utilizator
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 04:44, 26 August 2016
Se pare ca pot face amandoua:

Art. 244^1 din vechiul CPC
Asupra suspendarii judecarii procesului, instanta se va pronunta prin incheiere care poate fi atacata cu recurs in mod separat, cu exceptia celor pronuntate in recurs.
Recursul se poate declara cat timp dureaza suspendarea cursului judecarii procesului, atat impotriva incheierii prin care s-a dispus suspendarea, cat si impotriva incheierii prin care s-a respins cererea de repunere pe rol a procesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare recurs redinciucconstantin redinciucconstantin se poate cere suspendarea judecari recursului de ori care parte in proces si pe ce perioada si daca se taxeaza precizez ca e litigiu de munca (vezi toată discuția)
Cum se poate suspenda un proces civil? Costica33 Costica33 Am intentat un proces si am interes sa-l suspend. Va rog sa-mi spuneti cum se poate suspenda un proces pe o perioada mai mare sau egala cu un an. Multumesc. (vezi toată discuția)
Repunere pe rol respinsa mentine suspendarea cf. art 155 cpc advsys advsys Buna ziua Situatia este urmatoarea avem 2 investiri cu formula exe ale unor BO-uri, instanta la termenele anterioare ne-a solicitat sa depunem BO-uri in ... (vezi toată discuția)