avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Suspendare-perimare proces comercial
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Suspendare-perimare proces comercial

Buna ziua,
este vorba despre a actiune aflata pe rol la Tribunalul Bucuresti. Am facut o cerere bazata pe imbogatirea fara just temei. Cererea a fost respinsa ca inadmisibila in data de 20.10.2008. Am facut recurs in termen. In data de 25.02.2009 s-a suspendat in baza articolului 242, alin. 1, pt. 2 Cpc. Insa nu ni s-a comunicat incheierea de suspendare. In data de 23.09.2009 am primit o citatie in care suntem chemati in instanta pentru recurs si in vederea discutarii incidentului procedural al perimarii. Intrebarea mea este urmatoarea: cum pot sa obtin continuarea procesului? Precizez ca nu ni s-a comunicat incheierea de suspendare, prin urmare nu aveam de unde sa stim ca procesul s-a suspendat. Va rog sa-mi oferiti o solutie. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Evelina Minulescu , Avocat 14:33, 15 Octombrie 2009
Gabriela Pintea a scris:

@r.gabi

Procesul a fost suspendat pentru lipsa partilor, asta rezulta foarte clar din topic.
Nu inteleg de ce spuneti ca utilizatorul este in termen sa solicite repunerea pe rol a cauzei, in materie comerciala termenul de perimare este de 6 luni.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea


Mea culpa
r.gabi
daaca va referiti la suspendarea in temeiul pct.2 al art.242 CPC, perimarea intervina, practic, ca o snactiune procedurala pentru lipsa de diligenta a partii.
trebuie verificata cu aentie procedura de citare...poate va puteti lega de ceva ca sa va repuna in termen.
deasemenea, este foarte important ce obiect a avut cererea dvs., intrucat exista situatii in care , pe anumite cererei, nu poate opera perimarea, chiar daca a intervenit suspendarea. (ex. in materia executarii silite)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent - repunere pe rol Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Am primit o citatie pt judecarea perimarii unui dosar. Pe Portal apare ca procesul a fost suspendat in baza art.242 alin.1 pct.2 cpc. Este ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol respinsa mentine suspendarea cf. art 155 cpc advsys advsys Buna ziua Situatia este urmatoarea avem 2 investiri cu formula exe ale unor BO-uri, instanta la termenele anterioare ne-a solicitat sa depunem BO-uri in ... (vezi toată discuția)
Model cerere de inrerupere suspendare vechiul cod de procedura civila eusaisapte eusaisapte Mi s-a suspendat un proces din 2012 cf. art. 242 din vechiul CPC pe motiv ca \"partile au lipsit nejustificat\", \"Cu recurs pe toată durata suspendării\". ... (vezi toată discuția)