avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

Buna ziua ,
Va rog sa mi spuneti care este termenul maxim de eliberare a titlurilor de proprietate ?
Intrebarea mea vine in urma faptului ca in luna MAI 2010 am depus cererea de eliberare a titlurilor de proprietate pt terenuri agricole si forestiere iar in prezent nu avemm niciun rezultat.Astazi 31.01.2011 am intebat la Primarie care este starea cererii noastre iar raspunsul a fost mai mult decat evaziv si anume ; vor sosi, va anuntam noi ! .Am solicitat si un numar de inregistrare a cererii in ideea in care ma pot interesa personal daca Primaria este depasita de situatie insa nici nu au vrut sa auda ...... unde sa ma adresez atunci ? ce pot face pentru a afla daca cererea este trimisa mai departe sau nu ?
Cel mai recent răspuns: adri85adriana , utilizator 15:44, 1 Februarie 2011
Titlurile de proprietate nu le emite primaria, ei doar le elibereaza cand le primesc. Comisia locala de fond funciar transmite dosarul, amplasamentul si propunerea de emitere a titlului respectiv catre comisia judeteana, care aproba sau nu propunerea intr-o sedinta de fond funciar, adoptand si o hotarare in acest sens. Dupa adoptarea hotararii, comisia judeteana trimite dosarul cu propunerea de scriere a titlului la OCPI, care poate face verificari suplimentare asupra amplasamentului propus. Dupa ce OCPi-ul scrie titlul, il trimite inapoi la Prefectura spre a fi semnat (de obicei, mai intra odata intr-o sedinta de fond funciar). Abia apoi este trimis primariei spre a fi inmanat celor in drept.
Fara sa va dezamagesc, cunosc cazuri in care emiterea unui TP a durat si ani de zile (durata medie pe care o cunosc eu este cam de 10 luni).
Puteti verifica la prefectura daca primaria a trimis dosarul si in ce stadiu se afla acesta.
Succes!
Va multumesc mult .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate elenaxyz elenaxyz Buna ziua,daca cei de la Registru Agricol duc dosarul cu acte pentru emiterea Titlului de Proprietate la Prefectura nu trebui sa-ti dea un numar de ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate ContSters145831 ContSters145831 Profitand de plecarea mea in strainatate, fratele meu si-a insusit toate bunurile familiale (casa + teren agricol) putin timp inainte de decesul ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu bucluc loosh36 loosh36 Am mostenit o suprafata de teren in localitatea R. Am aflat de ea doar cand am citit titlul de proprietate al defunctului. Stiu doar suprafata, dar nu stiu ... (vezi toată discuția)