avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... VACANTA IN EGIPT
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

VACANTA IN EGIPT

AM AVUT UN GRUP DE TURISTI CARE TREBUIAU SA MEARGA IN VACANTA IN EGIPT IN 30 IANUARIE DE PE BUDAPESTA.(ZBOR)AU RENUNTAT DIN CAUZA FAPTULUI CA NU LI S-A GARANTAT SECURITATEA .PENALIZAREA DATA DE AGENTIA DE TURISM TOUROPERATOARE A FOST 100%
CE POT SA FAC EU CA AGENTIE REVANZATOARE PENTRU A-MI APARA CLIENTII SI A-I AJUTA SA-SI RECUPEREZE BANII?
Cel mai recent răspuns: Filip & Asociatii SCA , Avocat 19:04, 2 Februarie 2011
inecepeti discutiile cu partenerii din Egipt, unde ati achitat sejurul - agentiile, hoteluri, etc. in mod norma si in functie de contractele incheiate ei ar trebui sa returneze banii. revolutiile sunt forta majora.
CONTRACTUL MEU ESTE CU O AGENTIE TOUROPERATOARE DIN UNGARIA .EI DAU PENALIZAREA
Daca clientii au avut asigurare storno, atunci nu aveti nici o problema. Dar ar trebui vazut daca in conditiile asiguratorului care emite polita storno nu este exclusa revolutia de la clauze eliminatorii.
De fapt, inca nu a fost revolutie - nu a fost inlocuit prin forta nici guvernul, nici presedintele, si nu s-a schimbat sistemul politic in Egipt. Este (inca) o revolta.
In masura in care nu se stia la momentul semnarii contractuluii de situatia din Egipt consider ca se poate vorbi de un eveniment de forta majora, avand in vedere si amploarea manifestatiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire contravaloare sau amanare sejur Ional Ional Buna ziua. Ma numesc Gheorghe Cornelia si va rog daca se poate sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce am de facut in urmatoarea situatie: am achizitionat din luna ... (vezi toată discuția)
Paralela 45 reclamatie ralucacernica ralucacernica Buna ziua, am un contract semnat cu paralela45 pentru un sejur in egipt care incepe pe 17mai 2020 pe care eu vreau sa il anulez, iar agentia imi spune ca am ... (vezi toată discuția)
Cod caen 7990 agentii de turism rideinro rideinro Buna ziua, As dori sa imi infintez o societate comerciala, iar ca domeniul de activitate va fi codul CAEN 7990 - Alte servicii de rezervare si asistenta ... (vezi toată discuția)