avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... paralela 45 reclamatie
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

paralela 45 reclamatie

Buna ziua,
am un contract semnat cu paralela45 pentru un sejur in egipt care incepe pe 17mai 2020 pe care eu vreau sa il anulez, iar agentia imi spune ca am pana la sfarsitul acestei luni sa platesc restul sejurului pt ca acesta e inca in vigoare/operational altfel platesc penalitati. Noi, nu vrem sa plecam pt ca nu ne simtim in siguranta, nu vrem banii inapoi, vrem un voucher in valoarea deja platita (jumatate din pretul sejurului) pt o viitoare utilizare. Se pare ca nu ma inteleg cu ei. Cum sa procedez?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ralucacernica , utilizator 17:32, 30 Aprilie 2020
Trimeți o notificare prin avocat ,notificare prin care precizați exact care sunt cerințele dvs
Eventual sesizati și ANPC.Agentia de turism la cate faceti referiți părea mai serioasa în comparație cu altele agenții care nici macar nu raspund la mailuri în această perioadă.



1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ei probabil merg pe ideea ca nu va mai fi stare de forță majoră după data de 15 mai.
Si eu zic ca ar fi bine sa sesizati ANPC.Puteti face si notificare prin avocat dar daca vreti sa ii dati in judecata va costa.cel puțin 2000.lei avocatul.

Trebuie analizat si contractul cu agenția.
Egiptul stătea bine la.infectarea cu noul coronavirus dar nu stiu daca mai sunt curse spre Egipt.
Exista o problema in avion cu riscul.de infectare.
Acolo este cel mai mare risc de infectare.

Sa.le.cereti informații despre .conditiile de.deplasare si ce garanții exista ca nu va infectati în avion?Adica cate persoane sunt în avion, daca au filtre de aer, etc.

Sa ne anuntati si pe.noi daca sunt curse spre Egipt deoarece sunt curios.
Cand aveti excursia?

Si eu luam bilete, dar anul acesta am văzut că Europa are grave probleme încă dinainte sa le aiba si am asteptat...
Si inca astept...
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
buna ziua,
multumesc pentru raspuns,
Dupa discutiile avute, in final soarta ne-a suras pentru ca Egiptul e in stare de urgenta cu restrictii in aer si la sol pana pe 25 mai 2020 conform MAE. Vom primi un voucher pe care il vom folosi la anu. multumesc pentru raspuns. o zi buna!
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sejur ratat de revelion 2023 mihaic99 mihaic99 Buna ziua, In urma unui sejur ratat de Revelion 2023 cu o mare companie de turism, avem toate motivele sa ne cerem banii inapoi si daune morale in cuantum de ... (vezi toată discuția)
Amânare vacanță în egipt VladR28 VladR28 Buna seara, Vin la dumneavoastra in speranta ca ma puteti ajuta cu niste sfaturi. La sfarsitul lunii august, mai exact 30.08 pana pe 06.09 ar fi trebuit sa ... (vezi toată discuția)
Retur avans turism SANTIER SANTIER Buna ziua! In 2019- inainte de pandemie, am platit avans pt. un sejur in ISRAEL. Ulterior a venit pandemia, agentia de turism a propus o noua data de ... (vezi toată discuția)