avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperarea carnetului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperarea carnetului de munca

Buna ziua. Am si eu o problema cu cartea de munca.In luna iulie 2010 mi-am dat demisia de la firma care lucram cu art 55b,di acea luna si pana acum cartea mea de munca este la itm bucuresti.Am sunat la inspectorul care se ocupa de firma respectiva si imi spune ca nu o mai gaseste ca poate este la scanat.Sa ma duc la casa de pensii si sa vad daca ma descurc sa vad daca e acolo si sa o ridic.Stiu ca daca o sa ajung acolo nu pot rezolva nimic. Va rog sa-mi spuneti cum pot sa-mi recuperez cartea de munca de la itm?Ce cai legale trebuie sa urmez pentru a intra in posesia ei. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:41, 31 Ianuarie 2011
Buna seara.
Daca carnetul de munca nu a fost ridicat de la IGM, atunci trebuie sa fie acolo. Nu are cum sa mai fie la scanat pentru ca scanarea din cate stiu eu s-a finalizat, deja se incepre restituirea cartilor de la ITM catre firme.
Mergeti la ITM si formulati o cerere oficiala.
Depuneti o solicitare in scris , in acest sens la ITM Bucuresti.

Daca carnetul de munca se afla la scanat ar trebui sa va dea numarul de cutie cu care a plecat la Casa de pensii.


P.S.
scanarea carnetelor de munca la CPMB nu s-a finalizat ... :( ... prin urmare, sunt carnete de munca care zac la Casa de Pensii de multe luni ... cunosc firme care au carnete de munca trimise de ITMB la scanat de prin iulie anul trecut si nu li s-au intors carnetele de munca.
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
tinand cont ca nu se mai tin cartile de munca la itm probabil o sa va sune in curand sa mergeti sa o ridicati .
oricum trebuie sa semnati de primire ori daca aveati cartea de munca la ei nu se poate pierde iar daca au pierdut-o nu e vina dvs si o sa va dea macar adeverinte fara a va mai solicita sa platiti pentru ele.
doberv a scris:

tinand cont ca nu se mai tin cartile de munca la itm probabil o sa va sune in curand sa mergeti sa o ridicati .
oricum trebuie sa semnati de primire ori daca aveati cartea de munca la ei nu se poate pierde iar daca au pierdut-o nu e vina dvs si o sa va dea macar adeverinte fara a va mai solicita sa platiti pentru ele.


ITMBuc nu a solicitat niciodata bani pentru eliberarea adeverintelor de vechime .. poate alte ITM-uri.
PS la PS la Iasi cred ca s-a terminat, incepand cu 04.02.2010, deja sunt programate firme mari sa ridice carnetele de munca de la ITM.

Alte discuții în legătură

Scanare carnete de munca la casa de pensii bucuresti tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua! Am inteles ca dupa ce am dus o data carnetele de munca la ITM Bucuresti pentru scanare acum a doua oara va trebui sa le ducem la Casa de Pensii ... (vezi toată discuția)
Carte de munca CTL CTL Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Am lucrat la o firma pana acum 4 luni,cand mi-am dat demisia cei de acolo nu mi-au dat cartea de munca ... (vezi toată discuția)
Carnet munca RAMOnaBC RAMOnaBC buna,am o intrebare....:la dosarul de somaj imi trebuie canetul de munca.azi l-am ridicat si am descoperit ca perioada 2002-2004 cat am lucrat la o firma din ... (vezi toată discuția)