Problema sta in felul urmator. Am cumparat in 2009 o casa plus 3300 metri teren. La momentul respectiv casa avea 6 mostenitori si prin instanta in decembrie 2010 procesul de sucesiune s-a incheiat ei fiind astfel propietarii care mi-au vandut mie. Avocatul a incercat sa obtina intabularea pe mine acum insa cei de la finante pretind un impozit pe tranzactia din 2009 care nu este in concordanta cu realitatea...In primul rand tranzactia s-a facut pt 120000 RON totul notarizat iar finantele pretind impozit pt 300000 RON care cica ar fi 23000 RON. Am inteles ca nu se accepta nici evaluator...Deci casa este baraneasca nelocuibila iar 3 sferturi din pamant nu este construibil fiind padure si faneata. Acum eu ca proprietar sunt prins la mijloc neputand intabula si astfel neputand obtine autorizatia de constructie avand deja tot proiectul gata. M-ar interesa sa stiu ce optiuni am astfel incat sa pot incepe contructia in aprilie. Multumesc anticipat !!!
notarul public care a autentificat contractul de vanzare-cumparare in 2009 nu a incasat impozitul aferent tranzactiei la momentul respectiv sau cum?
Daca valoarea de expertiza a imobilului este de 300.000 lei (ma indoiesc totusi sa fie chiar asa rotunda), atunci impozitul nu este calculat corect, conform art. 77 indice 1 cod Fiscal,acesta poate sa fie 5.000 lei sau 8.000 de lei in functie de cati ani au trecut de la momentul dobandirii dreptului de proprietate de catre fostii proprietari.
Doar sa fiu eu impacat...finantele pretind ca propietarii (in acest caz 6 la numar) sa fie cu toate impozitele la zi nu doar pentru aceasta tranzactie? Eu nu imi dau seama cum s-a putut ajunge la suma de 23000 RON ...De ce sa fiu eu legat de ceva ce nu ma priveste pe mine ( datoriile la fisc a alora)....
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Intabulare
cosminim
Am cumparat in 2009 o casa plus 3300 metri teren. La momentul respectiv casa avea 6 mostenitori si prin instanta in decembrie 2010 procesul de sucesiune s-a ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto
Eljmeno
Detin un auto achizitionat in anul 2011 cu 26.000 eur tva inclus.
Eu pot sa il vand anul acesta cu o suma mult mai mica?
Care este suma normala de vanzare ... (vezi toată discuția)