Tatal meu a cumparat o casa de la societatea la care lucreaza,casa care a fost locuinta de serviciu timp de 30 de ani. Casa a fost cumparata de catre mine si sotul meu, din banii nostrii,in urma vanzarii apartamentului in care locuiam.Nu am putut sa o cumparam decat pe numele tatalui meu, deoarece el lucreaza la firma respectiva.Acum vrem sa o trecem pe numele nostru, si automat ne costa alti bani.. Ca sa ne coste mai putin, ne-am gandit sa facem o donatie si nu un C.V., motivul stiti care este:costa mai putin..
Eu mai am un frate, care este casatorit, nu are copii, si este de acord sa marga sa semneze ca nu are nici o pretentie, el stiind ca aceasta casa a fost cumparata din banii nostrii, parintii mei neavand posibilitatea materiala sa o cumpere.
Intrebarea mea este : sotia fratelui meu, sau viitorii lui copii vor putea ataca vreodata acest act de donatie?? Nu imi este teama de parintii mei sau de fratele meu.Dar ma gandesc daca pe viitor copii mei vor putea avea probleme.
V a rog din suflet sa-mi raspundeti cat mai repede, trebuie sa urgentez actele si nu stiu ce varianta sa aleg.
Va multumesc.
Vă recomand varianta unui contract de întreținere care e de fapt o vânzare-cumpărare cu plata în servicii și e mai ieftină decât vânzarea. Proprietatea se va transmite din ziua încheierii actului, dumneavoastră trebuie să vă îngrijiți părintele până la deces iar tata își păstrează dreptul de a locui acolo cât timp trăiește. Fratele dumneavoastră nu poate renunța la moștenire, pentru că aceasta nu e deschisă încă, tatăl fiind în viață. Orice convenție cu privire la o moștenire nedeschisă, deci când nu avem încă un certificat de deces, este nulă. Nici fratele nici moștenitorii lui nu pot strica actul de întreținere atâta timp cât părțile contractante se înțeleg și sunt mulțumite unele de altele iar obligațiile contractuale se îndeplinesc.