avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Efectele excluderii unui asociat-administrator din SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Efectele excluderii unui asociat-administrator din SRL

Buna seara,

as aprecia un raspuns simplu si concret referitor la "Efectele excluderii unui asociat-administrator dintr-un SRL". Odata ce aceasta persoana va fi exclusa, ce se va intampla cu SRL-ul (constituit din 50% asociat administrator-50% asociat).

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: maria1860 , utilizator 18:43, 1 Februarie 2011
maria1860 a scris:

care sunt URMARILE/EFECTELE acestei excluderi in cazul in care nu doresc eu sa devin administrator? Firma intra in insolventa?


Legea societatilor comerciale

ART. 229
(1) Societăţile în nume colectiv sau cu răspundere limitată se dizolvă prin falimentul, incapacitatea, excluderea, retragerea sau decesul unuia dintre asociaţi, când, datorită acestor cauze, numărul asociaţilor s-a redus la unul singur.
(2) Se exceptează cazul când în actul constitutiv există clauză de continuare cu moştenitorii sau când asociatul rămas hotărăşte continuarea existenţei societăţii sub forma societăţii cu răspundere limitată cu asociat unic

Daca doriti continuarea societatii, sub forma SRL cu asociat unic, dar nu doriti sa fiti administrator, veti putea numi in aceasta functie o persoana din afara societatii.

Art. 197 - (1) Societatea este administrată de unul sau mai mulţi administratori, asociaţi sau neasociaţi, numiţi prin actul constitutiv sau de adunarea generală.
.

Nu intra in insolventa doar daca sunt intrunite conditiile Legii nr. 85/2006 privind procedura insolventei. Daca ati avea doar calitatea de asociat fara a detine si calitatea de administrator, si nu desemnati un alt administrator, in conformitate cu art. 237 alin. 1 lit. a orice persoana interesata poate solicita tribunalului dizolvarea societatii.
Multumesc ptr angajamentul de a trata acest subiect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare administrator firma valici valici Care sunt pasi si ce acte trebuie facute pentru schimbare administrator? (vezi toată discuția)
Asociat problema Zenska Zenska Buna seara As avea nevoie de cateva sfaturi legate de un SRL. La finele anului trecut am infiintat un SRL cu inca o persoana (50%/50%). Cu putin timp in ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate sau inchidere societate comerciala nicu6121 nicu6121 Buna ziua, Sunt administrator la o societate cu 3 asociati (eu si alte 2 persoane). Doresc sa inched aceasta societate dar sunt refuzat de un singur ... (vezi toată discuția)