avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conditii noi pentru pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conditii noi pentru pensie de invaliditate

Tatal meu are 52 de ani si 30 de ani de munca. In luna decembrie 2010 a fost diagnosticat cu multiple hernii de disc (in numar de 4) , in care cea mai grava la vertebrele L4-L5 operabila.Diagnosticul de iesire din spital a fost de lombosciatica, boala care se regaseste pe Lista urgentelor medico-chirurgicale.
Cu noile conditii de pensionare pentru invaliditate, valabile de la 1 ianuarie , ma puteti lamuri si pe mine daca se poate incadra?
Multumesc

Va multimesc anticipat
Mihaela
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:56, 1 Februarie 2011
Stagiul de cotizare la pensie de 30 de ani ii permite sa beneficieze de pensie de invaliditate daca acesta este propusa de comisia de expertiza medicala de pe langa Casa de Pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiul de cotizare necesar pentru a beneficia de pensie de invaliditate cristi 1969 cristi 1969 Am varsta de 41 ani, am fost operat de hernie de disc l4-l5, am vechime in munca de 22 ani si 6 luni( din care1 an si 2 luni armata+1 an scoala militara). Ma ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate geanina2k geanina2k Va rog sa ma ajutați cu un răspuns -tatăl meu suferă de HTA severa, coxartroza, hernie de disc L3-L4,L4-L5 operata în 10.02.2011. Menționez ca ... (vezi toată discuția)
Dupa 9 ani de incadrare in gradul 2 de handicap (accentuat) am fost schimbat la gradul 3 (mediu) OvidyuNicu OvidyuNicu Popa N. nascut pe data 31.05.1990 (Galati) cu diagnosticul de Stenoza Valvulara Pulmonara Congenitala, cod boala Q22 si Q23. - La varsta de 7 ani am suferit ... (vezi toată discuția)