Sotul meu a lucrat ultimele sase luni jumatate de norma si a venit seful lui cu ideea sa-l dea in somaj.A fost la AJOFM sa ia cartea de munca ,dar conform art.55 b,nu are drept la somaj.Mentionez ca sotul meu are pareza nerv radial si a muncit asa,dar a trecut un an si mana nu si-a revenit iar seful vrea sa-l dea in somaj, sa nu mai plateasca pt el,dar la AJOFM reiese ca nu au fost platite taxele pt somaj pana acum de firma angajatoare.Sotul meu are nevoie de operatie reparatorie la Chirurgie plastica.Va rog frumos ajutati-ne sa iesim din acest impas,nu ne permitem sa platim spitalizarea si operatia care va avea loc pe 15 februarie
Cele 6 luni cu 1/2 norma este egal cu 3 luni stagiu de cotizare. Daca incetarea este cu acordul partilor nu are drept de somaj. Daca a incetat deja contractul trebuie sa faca un contract de asigurari cu casa de sanatate, pentru care va plati 37 lei lunar sau, dv. ori un copil daca aveti loc de munca sa-l treaca ca persoana aflata in intretinere, deducere personala a respectivului si coasigurare sot.
daca il iau coasigurat il afecteaza pe sot la introducerea actelor de somaj?cred ca trebuie sa plateasca si la somaj o cotizatie chiar daca fostul sef a zis ca este totul platit,ieri nu i s-a dat cartea de munca deoarece nu are platite darile.Of nu mai inteleg nimic,legile astea sunt multe si se bat cap in cap