avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... renuntare executare sentinta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

renuntare executare sentinta

O sentinta civila, definitiva si irevocabila prin nerecurare, poate fi pusa in executare doar pentru o parte din reclamanti? Din 11 reclamanti doar 2 solicita punerea in executare a sentintei, ceilalti 9 nu mai doresc punerea in executare a sentintei respective.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 16:43, 22 Aprilie 2008
Evident ca da, se poate pune in executare si numai de unul dintre creditori. Executarea se face de catre executorul judecatoresc in baza cererii adresate de creditor, pentru creanta acelui creditor asa cum rezulta din titlu, si nu in integralitate pentru toate creantele stabilite prin titlu.
Pe ceilalti creditori ii priveste daca opteaza sau nu pentru executare silita in termenul de prescriptie.
In acest sesns, cele doua persoane pot sa adreseze unui executor judecatoresc din circumscripţia judecătoriei în care urmează să se efectueze executarea o cerere de executare silita.
dana_b1702 a scris:

O sentinta civila, definitiva si irevocabila prin nerecurare, poate fi pusa in executare doar pentru o parte din reclamanti? Din 11 reclamanti doar 2 solicita punerea in executare a sentintei, ceilalti 9 nu mai doresc punerea in executare a sentintei respective.
Va multumesc anticipat.

Dreptul de a cere executarea silită a unei obligaţii stabilite printr-un titlu executoriu este un drept şi nu o obligaţie, astfel că cei îndreptăţiţi să-şi obţină drepturile stabilite printr-un titlu executoriu, au calea obţinerii acestor drepturi pe cale amiabilă printr-o notificare a debitorului sau pe calea executării silite în caz de refuz al debitorului de executare a acestor obligaţii de bună voie.
De asemenea, creditorii pot renunţa la aceste drepturi sau le pot valorifica în termenul de prescripţie prevăzut de lege. După împlinirea termenului de prescripţie a executării silite a hotărârii, aceasta rămâne fără efecte juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea executarii dupa plata doar a creantei nu si a onorariului executorului ? bobocel3333 bobocel3333 Daca sa zicem exista titlu executoriu si intre timp debitorul plateste direct creditorului nu in cont la CEC al executorului dupa cum zice legea ce se ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita bogdandaniel87 bogdandaniel87 buna ziua, in data de 31.01.2018 am pramit la sediul firmei o instiintare de popriore pe salariu de la un birou executor in baza unei hotarari judecatoresti ... (vezi toată discuția)
Executare dupa 3 ani christiansalariatul christiansalariatul Buna ziua Am avut un sir de procese care s-au finalizat la Judecatorie in data de 15.04.2010 cu o hotarare definitiva si irevocabila prin nerecurare ... (vezi toată discuția)