avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Vechi si noi, despre onorariul notarului
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Vechi si noi, despre onorariul notarului

Vad ca la toate intrebarile legate despre cit anume costa o procedura sau alta la notariat, se dau raspunsuri ambigue, practic este imposibil sa scoti un raspuns de genul "procedura X costa Y RON/EUR".

Inteleg ca sau nu exista notari care raspund pe acest site sau ca dumnealor nu doresc sa ne comunice efectiv pretul respectiv. Nu am sa calific acest comportament, insa clar nu mi se pare civilizat.

Doresc sa obtin de la mama o procura de vinzare pentru o casa in afara Bucurestiului si o procura de vinzare pentru o garsoniera din Bucuresti. Intrucit in cartierul unde locuim sint aproximativ 5 notariate am fost curios sa aflu care sint preturile (in strainatate asta se cheama "shopping around" si se face cu scopul de obtine cel mai bun pret - iar in Canada de exemplu, daca intri la un notar, ai sa vezi afisate toate costurile pentru orice operatie se efectueaza in biroul respectiv, ca sa nu mai vorbim ca gasesti informatia asta online, nefiind necesar sa bati drumurile sau sa dai telefoane, uitati niste linkuri in acest sens:
[ link extern ]
[ link extern ] ).

La notariatul de la piata. Moghioros, doamna notara nu a vrut sa imi raspunda la aceasta intrebare. Mai intii dinsa a inceput sa imi explice verificarile minutioase pe care le executa pentru o procura de acest gen (si anume ca dinsa se plimba pe la Politie si nu mai stiu unde) si in cele din urma mi-a comunicat sec ca nu vrea sa imi raspunda intrucit nu i-am spus virsta mamei !!!.

Domnilor notari, nu ma intereseaza in ce anume consta munca dvs. O apreciez si respect, cu toate acestea doresc un raspuns simplu: cit anume este comisionul/onorariul dvs. In blocul in care locuiesc exista un notariat si aici m-a costat o procura 50 RON. Deasemenea, pentru o garsoniera comisionul dlui notar a fost de aprox 600EUR.

As dori sa imi scad aceste cheltuieli. Deci:

1. Cit costa la dvs. o procura de vinzare casa?
2. Cit costa la dvs. o procura de vinzare garsoniera?
3. Cit costa la dvs. un contract de vinzare-cumparare casa, alta localitate?
4. Cit costa la dvs. un contract de vinzare-cumparare apt/gars. in Bucuresti?

Prin "cit costa" ma refer strict la onorariul dvs. Daca este nevoie am sa ofer toate lamuririle necesare pentru un raspuns clar, de genul X Ron/eur, ori X% din valoarea imobilului in acte.

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
ContSters122786, utilizator

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil laura_agapy laura_agapy As dori sa stiu cat ar costa actele de vanzare- cumparare la notariat daca mama mea imi vinde mie casa. Casa are 80 mp iar terenul 187 mp. Ma gandesc ca poate ... (vezi toată discuția)
Inselaciune? prima21vera prima21vera Buna ziua, o sa va povestesc pe scurt patania mea. In urma cu 6 luni am cumparat o garsoniera in Bucuresti. In momentul cand s-a facut actul de vanzare cump ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale la vanzare-cumparare de imobil stefan_72 stefan_72 Buna ziua. Eu si sotul meu suntem pe cale sa cumparam o garsoniera in zona Popesti Leordeni. Am facut un precontract cu vanzatorul. Ce m-ar interesa este ... (vezi toată discuția)