avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere unei mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere unei mosteniri

Buna ziua as avea si eu o intrebare: parinti mei sunt decedati de 8 respectiv 11 ani eu mai am un frate, in urma parintilor mei au ramas 2 case una in orasul Bacau care a fost cumparata de parinti mei iar cealalta la tara ceia ramas tatalui meu in urma decesului parintilor lui dupa ce a murit parinti nostri nu am dezbatut mostenirea deoarece fratele meu nu a vrut ,mentionez ca fratele meu locuieste in casa parintilor mei din bacau iar casa de la tara e singura eu nu locuiesc acolo am casa mea .Fratele meu ma tot duce cu vorba ca mergem azi ca mergem maine sa dezbatem mostenirea .Va rog sa imi raspundeti nu stiu ce sa fac ,am uitat sa spun fratele meu nu a platit impozitul pe casa de cand a murit mama adica 2003 iar eu am platit pe casa de la tara toate taxele ce erau de platit Am vreo sansa de castig daca il dau in judecata .Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: claudiamary , utilizator 09:36, 2 Februarie 2011
Mergeti la notariat sa dezbateti succesiunea si apoi va adresati instantei pentru partajarea bunurilor comune. Masa succesorala se va imparti in mod egal ( dvs ati facut acte de acceptarea a mostenirii - prin plata taxelor si impozitelor pt casa.)
Buna ziua Am citit ceia ce me-ati raspuns eu nu am facut nici o demersiune la un notar doar am cerut o anexa de la primaria de la tara pentru a incepe sa dezbatem mostenirea dar fratele meu nu a mai vrut sa vina la notar.Va rog spuneti-mi ce demers trebuie sa fac eu dupa cum am spus am platit toate impozitele (pe numele meu) la primaria de la tara unde e casa.Posibil ca fratele meu sa aiba o sansa in plus la casa din bacau deoarece el locuieste acolo ?Chiar daca nu a platit impozitu ?Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters360937 ContSters360937 socru meu a decedat in 2007 in urma au mai ramas inca 2 fi si o sotie vitrega Deatunci noi platim toate taxele la casa si pamint Succesiunea nu sa facut ei ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire... s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Am constatat ca de multe ori \"mostenirile\" iti provoaca mai mult batai de cap decat bucurii, asa ca as dori sa va rog, daca ma poate lamuri si pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire nedezbatuta dupa 22 de ani cosgab9 cosgab9 Buna ziua. Dupa 22 de ani de la moarte ambilor parinti a tatalui meu, nu am dezbatut mostenirea pe o locuinta + teren. Sunt in total 4 frati care ar avea ... (vezi toată discuția)