avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Anul trecut prin aprilie am terminat divortul cu fosta nevasta. Ea isi gasise pe altcineva si nu s-a prezentat niciodata la divort stiind ca este vinovata. Am fost casatoriti timp de 3 ani iar de 5 ani ne cunoastem. In toti acesti ani am stat la parintii mei. Eu lucrez de 5 ani , ea nu a lucrat decat vreo 6 luni de zile in toti acesti ani, nu are parinti, este din alta localitate -mai are 2 surori plecate in afara , am avut grija sa termine si o scoala .
Problema este urmatoarea, la sf. lui 2009 si-a gasit pe altcineva, am aflat si am dat divort de ea, pentru ca nu s-a prezentat niciodata, stiindu-se vinovata a si durat foart mult cu divortul, dar intr-un sfarsit am obtinut divortul.
Inainte sa apara problemele am luat un apartament , jumatate din bani avandui de la parintii mei obtinuti dintr-o mostenire de-a lor, cealalta jumatate am facut credit in banca . Nestiind ce-o sa se intample , am crezut de cuviinta cu parintii mei so trecem si pe ea in acte . Creditul in banca pentru cealalta jumatate este facut doar pe mine , impreuna cu mama mea care este Coplatitor pentru ca fosta sotie nu lucra , nu avea servici si nu m-a ajutat cu nimic.
Acum , intreb si eu ce se mai poate face ??? sau ce pot obtine ?
In momentul de fata , stiu ca fosta este plecata in strainatate.
Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu informatii in tot ceea ce se poate face.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Sorin777 , utilizator 18:25, 3 Februarie 2011
Buna ziua,

Deoarece apartamentul este dobandit in timpul casatoriei, se considera bun comun. Dvs puteti solicita partajul judiciar , caz in care apartamentul se va imparti in functie de contributia fiecarui sot la dobandirea lui. Dovediti in instanta ca sotia dvs nu a contribuit cu nimic la cumpararea apartamentului, nu a avut venituri pe perioada casniciei, si instanta va dispune in consecinta.

av. Bostina Elena
Sigur ca am cu ce dovedi si voi dovedi . Sper sa fie bine . Va Multumesc !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot iesi dintr-un credit daca sunt coplatitor? dorat dorat in timplu casatoriei fosta nevasta a scos un credit de la banca la care ea este director eu figurez ca coplatitor fosti socrii sunt girati cu casa lor.Eu nu ... (vezi toată discuția)
Va rog, sa-mi dati un sfat ! darmilla darmilla Buna seara! Sunt divortata de sotul meu, de un an.Impreuna am dobandit un apartament proprietate personala. In 2007, am facut un imprumut de 10mii ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj SofianZanfir SofianZanfir Buna ziua, Din pacate trebuie sa trec printr-un proces de divort cu partaj al bunurilor comune dobandite in timpul casniciei, principala mea problema ... (vezi toată discuția)