avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Transfer dosar de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Transfer dosar de pensie

Ca urmare a schimbarii domiciliului mi s-a mutat dosarul de pensie in Bucuresti in 24 ianuarie 2011. Dosarul va fi recalculat (la mutare dosar in alt judet se recalculeaza pensia) conform noii Legi a pensiilor?
Cel mai recent răspuns: anaandu , utilizator 15:52, 3 Februarie 2011
Nu se recalculeaza.
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
Carp Mircea, utilizator
Va fi emisa o noua decizie de pensie, intr-adevar, dar potrivit Legii nr. 19/2000, nu potrivit Legii nr. 263/2010. Nu este vorba despre o deschidere noua de drepturi, drepturile dvs. de pensie au fost deschise candva, potrivit Legii nr. 19/2000.

Emiterea unei decizii de pensie conform prevederilor Legii nr. 263/2010 ar echivala cu deschiderea din nou a drepturilor de pensie (ceea ce nu este posibil) si cu aplicarea retroactiva a acestui act normativ, ceea ce nu este admisibil.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie sch sch Am iesit la pensie in 2010 conf. legii 19/2000. Va rog sa-mi spuneti daca 1. o recalculare a pensiei ceruta azi, impusa, sa zicem, de legiuitor- cat si 2. o ... (vezi toată discuția)
Adaugarea unui nou stagiu se face conform legii noi sau legii de pensionare? marinescuion marinescuion o persoana iesita la pensie in iunie 2010 conform legii 19/2000 si care a muncit inca un an in 2012, deci dupa intrarea in vigoare a legii 263/2010, i se va ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 19/2000 sau legea nr. 263/2010? ildike79 ildike79 Buna ziua! Prin legea 19/2000 trebiua sa ies la pensia limita de varsta in luna ianuarie 2011. A depus dosarul pentru pensie in luna decembrie 2010 (au ... (vezi toată discuția)