avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... contract PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

contract PFA

Buna ziua,
Am o singura intreabre si vreau sa stiu cat este onorariul pentru problema mea. Am lucrat in urma cu 3 ani timp de 1 an de zile sub forma de PFA dar am inchis PFA-ul imediat ce am terminat la locul de munca. Acum vreau sa ma angajez la o firma cu carte de munca dar din moment ce nu am lucrat niciodata cu carte de munca nu am iar firma la care ma angajez trebuie sa-mi faca carte de munca. Intrebarea mea este, firma cand o sa-mi fac mie carte de munca poate sa vada ca am lucrat o perioada de timp(destul de mica) sub forma de PFA ? Apare aceasta informatie pentru ei la deschiderea cartii sau trebuie sa duc eu vrun document care sa asiste aceasta activitate ?
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 17:39, 1 Februarie 2011
Stati linistit deoarece cartile de munca nu se mai folosesc incepand cu 01.01.2011.Angajarea se face in baza contractului de munca.
Sarutmana,
Angajatorul nu poate sa afle in nici un fel daca eu am lucrat sub forma de PFA? Ce dovada trebuie facuta , daca trebuie.
Nu are cum sa afle.
Am inteles, dar poate cere vrun act doveditor ? Are dreptul de a cere o dovada?
Scandisk care-i problema, vrei sa faci dovada ca ai lucrat sau nu vrei sa afle angajatorul cum ca ai lucrat ca PFA? Ai mintit cumva la angajare / prin CV si acum nu vrei sa fi prins cu minciuna sau ti-e atat de rusine ca ai lucrat ca PFA?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de munca nou catalinah catalinah Buna seara! Va rog sa-mi spuneti daca o firma la care te angajezi poate afla unde ai mai lucrat si daca ai lucrat si ce date de la ITM privin vechimea ta in ... (vezi toată discuția)
Informatiile din cartea de munca ionutz_86 ionutz_86 Buna ziua, Am tot citit pe diferite site-uri despre cum se vor pastra de acum inainte informatiile din vechea carte de munca si cum vor avea acces la ele ... (vezi toată discuția)
Adeverinte fosti angajatori kalinda kalinda Buna ziua, Mi s-a cerut de curand pentru un dosar de angajare cate o adeverinta de la fostii angajatori de la 01.01.2011 pana acum, de cand s-au desfiintat ... (vezi toată discuția)