avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Informatiile din cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Informatiile din cartea de munca

Buna ziua,
Am tot citit pe diferite site-uri despre cum se vor pastra de acum inainte informatiile din vechea carte de munca si cum vor avea acces la ele angajatorii. Nu prea am inteles asa ca va intreb: am lucrat undeva unde mi-a fost desfacut ctr de munca pe motiv disciplinar, inscriptie care a fost trecuta in cartea de munca.M-am reangajat in alta parte acum si cartea de munca mi-a fost data acasa de actualul angajator. Daca eu vreau sa ma angajez acum in alta parte,in acelasi domeniu in care mi-a fost desfacut crt pe motiv disciplinar, se poate vedea ca eu am aceasta "pata" in cartea de munca?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:36, 30 Iulie 2011
Cartile de munca nu se mai folosesc, se pastreaza de catre titular. Ar pute vedea numai daca v-ar cere cartea de munca.
Sunt angajatori care cer recomandari de la fostul loc de munca si chiar fac ei ceva verificari.
ionutz_86 a scris:

Buna ziua,
Am tot citit pe diferite site-uri despre cum se vor pastra de acum inainte informatiile din vechea carte de munca si cum vor avea acces la ele angajatorii. Nu prea am inteles asa ca va intreb: am lucrat undeva unde mi-a fost desfacut ctr de munca pe motiv disciplinar, inscriptie care a fost trecuta in cartea de munca.M-am reangajat in alta parte acum si cartea de munca mi-a fost data acasa de actualul angajator. Daca eu vreau sa ma angajez acum in alta parte,in acelasi domeniu in care mi-a fost desfacut crt pe motiv disciplinar, se poate vedea ca eu am aceasta "pata" in cartea de munca?

Multumesc!

Locul de munca este trecut in cv si in momentul prezentarii la interviu vi se poate cere sa furnizati numele unei persoane care poate sa va acorde o recomandare de la acel loc de munca.Aveti grija pe cine indicati,daca doriti sa nu se afle ,oricum sa nu fie colegul de birou!
Daca spuneti ca noul job este tot din acelasi domeniu,sa stiti ca managerii de resurse umane si chiar recruitorii se cunosc intre ei asa incat informatia poate fi aflata direct si pe aceasta cale.
ionutz_86 a scris:

Buna ziua,

Multumesc!

Oficial acest lucru se poate face prin urmatoarele metode:
- sa vi se solicite copie de pe carnetul de munca , unde sunt inscrise toate perioadele lucrate de catre dvs;
- angajatorul poate sa ceara informatii in legatura cu persoana dvs de la fostii dvs angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostiintarea prealabila a dvs.

Neoficial : prin intermediul unor metode neortodoxe.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare joint_teller joint_teller Buna ziua! Va rog sa imi dati si mie un sfat. In urma unor operatiuni considerate fraude mi-a fost desfacut ctr de munca cnf art.61 lit a(cel mai grav adica). ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog - angajare joint_teller joint_teller Buna ziua, Am si eu o problema legata de angajare la o banca.deci:eu am lucrat 2 ani la o banca de la care am fost dat afara cu litera\"i\" (art 64.lit ... (vezi toată discuția)
Loc de munca nou catalinah catalinah Buna seara! Va rog sa-mi spuneti daca o firma la care te angajezi poate afla unde ai mai lucrat si daca ai lucrat si ce date de la ITM privin vechimea ta in ... (vezi toată discuția)