avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... URGENT VA ROG - ANGAJARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

URGENT VA ROG - ANGAJARE

Buna ziua,
Am si eu o problema legata de angajare la o banca.deci:eu am lucrat 2 ani la o banca de la care am fost dat afara cu litera"i" (art 64.lit a...).asta s-a intamplat la inceputul lui aprilie..intre timp am cautat de munca si am gasit la o alta banca dar la care nu am spus ca eu nu mai lucrez...ei nu stiu ca eu nu mai lucrez..acum am primit oferta lor de angajare pe caream acceptat-o si nu stiu ce sa fac:sa le marturisesc?mi-au zis in prima faza sa le aduc fisa de lichidare (eu o am deja si scrie in ea art cu care am fost dat afara) si prima pagina a cartii de munca (in care sa vada seria si nr cartii)..sa le marturisesc sau sa trag de timp(sa nu le aduc fisa de lichidare) pana semne ctr de munca (il voi putea semna dc nu le aduc fisa de lichidare)?astept uin sfat va rog
Cel mai recent răspuns: joint_teller , utilizator 13:52, 6 Mai 2010
1. Este vorba de art.61, lit.a) din Codul muncii.
2. Este bine sa le spuneti despre ce este vorba si sa le justificati abaterea dvs. disciplinara, poate nu este asa de grava.
3. Fiind vorba tot de o banca s-ar putea sa se intereseze la fostul loc de munca al dvs. si cand vor afla nu va fi asa de bine pentru dvs.,asaca mai bine sa afle de la dvs.
4. Daca le veti ascunde adevarul si il vor afla dupa incheierea CIM vor proceda la incetarea acestuia tot cu art.61, lit.a) si veti merge... tot asa (pana cand?).
Domnult Tudor, vreti sa spuneti ca dupa ce inchei ctr de munca, legea le permite lor sa ma dea afara tot cu acest art. pe motivul ca nu le-am marturisit?
si mai este inca ceva...am perioada de proba de 30 de zile..ei se pot folosi de aceasta perioada ca la sfarsitul ei sa ma dea afara..si tot rau ajung..oricum as incerca..deci cred ca mai bine sa le zic adevarul si poate ma vor mai vrea in continuare...
joint_teller a scris:

mai bine sa le zic adevarul si poate ma vor mai vrea in continuare...

=D>
Sa fiu eu banca, daca mi-ati zice adevarul, cu atat mai mult v-as vrea in continuare, pentru curaj si onestitate.
Va doresc mult succes si noroc!
ce bine ar fi daca si ei ar gandi la fel ca dvs...eu puteam sa le spun inca de cand m-au chema la interviuri sau sa la spun la depunrea cv-ului..dar mi-a fost frica ca nici macar la interviu nu ma vor chema.am vrut sa merg la interviu sa le arat ca merit postul respectiv (conisilier bancar) si ca am calitati de vanzator de produse bancare si chiar le-am demonstrat-o din moment ce mi-au dat oferta de angajare..acum nu stiu daca va cantari mai mult facpul ca nu le-am spu sau faptul ca i-am convins sa merti angajarea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare joint_teller joint_teller Buna ziua! Va rog sa imi dati si mie un sfat. In urma unor operatiuni considerate fraude mi-a fost desfacut ctr de munca cnf art.61 lit a(cel mai grav adica). ... (vezi toată discuția)
Probleme mari... llumi llumi Buna ziua! Numele meu este Luminita si as dori sa ma poate lamuri cineva in legatura cu un contract de munca. In data de 04.11.2008 am fost chemata la un ... (vezi toată discuția)
Returnare prima de vacanta tsje tsje Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o opinie in ceea ce priveste returnarea integrala a primei de vacanta in cazul in care angajatul demisioneaza. Prima a ... (vezi toată discuția)