avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare

Buna ziua! Va rog sa imi dati si mie un sfat. In urma unor operatiuni considerate fraude mi-a fost desfacut ctr de munca cnf art.61 lit a(cel mai grav adica). Lucram la o banca. Acum o sa merg la o alta banca la interviu. Daca o sa ma angajeze, exista posibilitatea sa semnez contractul de munca fara ca ei sa imi ceara cartea de munca?dupa ca o sa imi ceara cartea de munca ma pot da afara pe motiv ca nu le-am spus?ma pot da afara dupa perioada de proba(daca va exista una)?. Credeti ca este mai bine sa le marturisesc eu?
SUNT INTR-O SITUATIE FOARTE NEPLACUTA SI VA ROG MULT (DACA SE POATE) SA IMI RAPUNDETI LA TOATE INTREBARILE.

MULTUMESC MULT DE TOT!
"Ce va fi va fi " . E greu de dat un sfat ...dar cel mai bine este sa spuneti adevarul.
Puteti, daca asa au stat lucrurile si va stiti nevinovat, sa puneti in lumina adevarul dumneavoastra, astfel incat angajatorul sa nu mai aibe dubii asupra comportamentului dumneavoastra. Nu va perpeliti pentru ca nu rezolvati nimic asa. Asezati pe o coala de hartie filmul celor intamplate. Punetiva in situatia angajatorului si inchipuitiva ce v-ar putea intreba. De mirare ca nu ati dat in judecata fostul angajator...

succes
dar cel mai bine este sa spuneti adevarul.

Foarte bun sfatul. Trebuie avut in vedere ca noul angajator are posibilitatea, poate chiar o face, de a cere referinte de la vechiul angajator. Daca se va intampla asa si v-a descoperi ca i-ati ascuns asta..., este usor de inteles deznodamantul.
Eu ma gandeam sa nu spun nimic, sa semnez contractul de munca fara ca ei sa vada cartea de munca(este posibil sa semnez contractul fara ca ei sa vada cartea de munca?) si apoi sa vedem...ma pot da afara ca nu le-am spus?nu vreau si nu pot sa dau in judecata fostul angajator?sa stau prin tribunale?stiu ca metoda de mai sus nu este cea mai ortodoxa dar credeti ca va fi utila mie?
Multumesc pt promptitudine
minciuna are picioare scurte ... desigur alegerea va apartine. este greu de crezut ca mintind veti reusi in viata sau veti obtine un job :">
va convine sa stati zilnic cu "morcovul" ... si ideea poate azi este ultima zi .

depinde si cu art 61 ... posibil sa va pateze si cazierul depinde ce demersuri va face in continuare fostul angajator pt a-si recupera prejudiciul.

cea mai buna solutie este sa fomulati contestatie la decizia de concediere cu art 61 si sa o motivati corespunzator ... nu exista nici un motiv de nulitate?? poate pe asta ar trebui sa mizati pt a va spala onoarea, nu pe minciuna
Ca sa ma intelegeti mai bine..angajatorul m-a dat afara pe drept...a fost o prostie din partea mea pe care o regret si care nu se va mai repeta...nici nu stiu daca voi mai avea ocazia sa o repet macar...dar as vrea sa fac tot posibilul sa demonstrez ca acele fapte nu ma caracterizeaza si nu asa sunt eu...stiu k pt voi sunt doar vorbe dar chiar asa stau lucrurile.
multumesc

Alte discuții în legătură

Urgent va rog - angajare joint_teller joint_teller Buna ziua, Am si eu o problema legata de angajare la o banca.deci:eu am lucrat 2 ani la o banca de la care am fost dat afara cu litera\"i\" (art 64.lit ... (vezi toată discuția)
se poate elibera carte de munca fara cererea angajatului? teotweety teotweety Buna ziua, Am si eu mai multe intrebari....Situatia sta in felul urmator: am lucrat 5 luni de zile la o firma,unde directorul este o fire foarte ... (vezi toată discuția)
Am fost concediat prin sms pentru că m-am certat cu o colegă. este legal ce mi se întâmplă? Costel r Costel r Mi sa transmis prin sms de patronul firmei unde lucrez, că sunt concediat motivul fiind o ceartă cu o colegă. Dati-mi un sfat va rog. (vezi toată discuția)