Buna ziua,
Mi s-a cerut de curand pentru un dosar de angajare cate o adeverinta de la fostii angajatori de la 01.01.2011 pana acum, de cand s-au desfiintat cartile de munca, pentru a mi se putea calcula vechimea.
Este posibil sa fim atat de birocrati si de inchistati???
S-au desfiintat carnetele de munca si acum trebuie sa ne plimbam peste tot dupa adeverinte dar sa pastram si carnetele de munca (desi mie cand mi-a fost inapoiata mi s-a spus ca pot sa o arunc, sa fac ce vreau cu ea). Daca eu am lucrat doua luni la o frma din Constanta, patru la una din Cluj, doua la una din Suceava , o luna la Timisoara si alte doua la Craiova, ca sa ma angajez in Moinesti trebuie sa ma plimb in toata tara sa iau adeverinte de la toti angajatorii pentru perioadele lucrate dupa ianuarie 2011? Cum se poate asa ceva? Exista o modalitate de rezolvare pe care nu o stiu? Nu exista acces la REVISAL sa se vada acolo tot istoricul unui angajat, pentru ce atat cheltuiala de bani, nervi, timp? Daca societatea la care am lucrat s-a inchis? De unde iau adeverinta? Este de-a dreptul revoltator sa te plimbi pe la fosti angajati sa ceri adeverinte!!! Poate sunt eu dezinformata si nu e asa, va rog luminati-ma!
Acea adeverinta cu vechimea trebuia s-o primiti de la fiecare angajator pe unde ati lucrat, de cand nu se mai folosesc cartile de munca, cand se termina contractul de munca. Contactati angajatorii si solicitati adeverinta prin posta.
Referitor la revisal, el e structurat si tinut pe fiecare angajator si nu poate unul sa afle informatii despre istoricul unui salariat din revisalul altui angajator.
Daca societatea s-a inchis , atunci solicitati un extrs din REVISAL de la ITM .. aveti grija ca aplicatia nu este bine pusa la punct intrucat nu se poate vedea salariu avut ...
Somaj
covaci112233
Buna dimineata.De la firma unde lucrez m-au dat in somaj,unde am 14 luni cotizate,deci ma incadrez la somaj.Acum intampin urmatoarea problema,mi-am pierdut ... (vezi toată discuția)