avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare-cumparare garsoniera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare-cumparare garsoniera

Buna ziua!

Vreau sa cumpar o garsoniera,am facut precontract si pe data de 4.02.11,facem contractul..avand limita sa incehiem totul,conform precontract,maxim 07.02.11.

Intre timp,am descoperit ca avea ceva restante si la intretinere si la curent,o parte le-a platit o parte ne duce cu vorba!

As dori sa stiu ce scrie exact in lege referitor la perioada de dupa semnarea actului de vanzare cumparare,de cand se intra in drepturi depline,ca si cumparator,cat mai are dreptul prin lege sa stea in casa vanzatorul,perioada de evacuare a casei,nu as mai dori sa mai consume si dupa data de 7.
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
Iuliya, utilizator
Cel mai recent răspuns: lazu , utilizator 17:40, 1 Februarie 2011
Dreptul de proprietate se transmite de indata ce ati semnat contractul, ca regula.Daca doriti sa-i mai acordati un ragaz pentru a mai locui acolo, faceti mentiunea aceasta in act.Insa de la inchieerea contractului deveniti proprietar, chiar daca nu va veti muta imdeiat.
Daca nu exista alte clauze pe care sa le doreasca partile, cumparatorul intra in stapanirea de fapt si de drept din ziua autentificarii contractului, moment din care vanzatorul trebuie sa paraseasca imobilul. Daca dumneavoastra doriti se poate sa ii acordati un drept de habitatie de 1 sapt, o luna, 2, 3, etc . dar asta depinde de cumparator.
Sfat.... nu va cramponati de datoriile la curent... nu au cum sa fie mari. Toata lumea stie ca la e/on daca nu platesti 2 luni vin si taie curentul. Problema e la intretinere.
Daca va intelegeti puteti sa preluati datoriile, scazand pretul imobilului.
si nu ar fi normal sa mi se predea cheile in ziua semnarii contractului,dupa ce ii dau banii?(tot zicea ca nu are rost ca poate schimba butucul oricand,este o persoana dificila..),tare mi-e frica ca zice asa ca nu doreste sa paraseasca imobilul imediat si trage de timp sa plece cand vrea.

in acest caz ce as putea face?ca sa schimb butucul trebuie sa am politia prezenta cu mine?mai are si mobila acolo!as scoate-o pe hol l ao adica si as chema-o sa si-o ia sa o duca unde vrea!

Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
Iuliya, utilizator
Ba da, asa este normal, in lipsa unei intelegeri intre dvs. si vanzator, prin care ramane sa va predea cheile la o data ulterioara inchieerii contractului.Asigurati-va ca isi ia toate lucrurile din garsoniera astfel incat sa fie libera si apoi mergeti la notar,dupa semnare, sa va predea cheile in fata notarului.:rolleyes:
Eu am cumparat un apartament crezand ca a platit lumina (avea curent) . Dupa 3 luni, vazand ca nu vine nici o factura m-am dus la electrica si ... surpriza: avea curentul oprit pt neplata si vreo 5oo ron de plata+ taxa inchidere si deschidere. Notarul nu e responsabil de declaratiile false la vanzare. De dat afara fostul proprietar, daca nu mai pleaca, trebuie sa va adresati instantei cu cerere de evacuare altfel comiteti infractiunea de violare de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua , Doresc sa vand o casa. Cumparatorul nu are toti banii si de aceea am hotarat sa facem precontract , la notar, ca dansul sa-mi achite o ... (vezi toată discuția)
Se poate face un contract de vânzare-cumpărare a unei case care să intre în vigoare după moartea vânzătorului? Costinel Cristea Costinel Cristea Un contract de vanzare cumparare a unei case, poate avea clauza ca intra in vigoare dupa moartea vanzatorului? (vezi toată discuția)
Fost proprietar problema Robbie0305 Robbie0305 Ieri am semnat contractul de vanzare cumparare pentru o casa , urmand ca peste 2 zile cand imi iese ntabularea , banca unde am facut creditul pentru o parte ... (vezi toată discuția)