avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... in ce conditii este valabil contractul de inchiriere ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

in ce conditii este valabil contractul de inchiriere ?

recent am inchiriat pe o perioada de 10 ani un spatiu comercial
in contract au fost puse mai multe clauze printre care si cea ca nu ma poate obliga sa eliberez spatiul decat la sf perioadei
dar acum am auzit ca cel care mi-a inchiriat are probleme cu mai multe banci
cand am inchiriat am verificat spatiul si nu este ipatecat la nici o banca
cu toate acestea se poate sa piarda acest spatiu din cauza datoriilor?il poate lua banca?si cu contractul de inchiriere?mai este valabil?se poate sa fiu data afara din acel loc?
va rog sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: ContSters190351 , utilizator 18:13, 1 Februarie 2011
Pana sa fie adjudecat de o banca sau de vreun creditor in contul unei datorii e cale lunga ;
Intr-o situatie de acest gen va puteti pastra calitatea de chirias in aceleasi conditii sau nu ;
AtAT timp cat aveti un ctr valabil nu va faceti probleme daca va platiti la timp chiria ;
Daca situatia s-ar inrautati ar trebui sa va evacueze,sa faca actiune in instanta si ar dura.
Atentie.
Contractul de inchiriere cu termen de peste trei ani trebuie inscris in cartea funciara pentru a fi opozabil tertilor.
In situatia in care contractul de inchiriere nu a fost inscris in cartea funciara, in caz de executare silita, faliment, dreptul de folosinta al spatiului se va transforma intr-un drept de creanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere contract de inchiriere in cartea funciara Adelina t Adelina t Situatia este urmatoarea................O firma are un contract de inchiriere cu o alta firma, contract de inchiriere care este inscris in cartea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt chirias intr-un spatiu comercial pe care proprietarul ... MIUTU MIUTU Buna ziua, sunt chirias intr-un spatiu comercial pe care proprietarul il vinde. Avem contrat de inchiriere semnat si inregistrat la ANAF care dureaza pana in ... (vezi toată discuția)
Locatiune Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Dobanditorul unui imobil inchiriat chiar nu are nici o posibilitate de a rezilia locatiunea anterior implinirii termenului?? Contr ii este opozabil ... (vezi toată discuția)