avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inscriere contract de inchiriere in cartea funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inscriere contract de inchiriere in cartea funciara

Situatia este urmatoarea................O firma are un contract de inchiriere cu o alta firma, contract de inchiriere care este inscris in cartea funciara.Firma de la care s-a inchiriat spatiul comercial intra in faliment, iar spatiul respectiv este adjudecat de o alta firma. In acest moment in cartea funciara a imobilului nu mai apare inscris contractul de inchiriere.Ce este de facut? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adelina t , utilizator 15:07, 13 Iulie 2009
In ce mod este adjudecat respectivul spatiu de o alta firma?
A cumparat simplu, prin licitatie(fiind vorba de un faliment) sau ea era de fapt "firma mama.
In principiu atunci cand o firma este declarata falimentata atunci bunurile sunt luate pentru recuperarea creantelor si atunci ar fi aparut cealalta firma. Ma gandesc eu.
Referitor la contractul de inchiriere trebuie facuta o noua intelegere cu noua firma, daca este de acord, dat fiind ca ea este noua detinatoare a spatiului.
De ce trebuie ca noua firma sa fie de acord, pentru ca contractul de inchiriere este unul valabil...........Spatiul a fost adjudecat la licitatie publica de catre o alta firma ca urmare a scoaterii la vanzare de catre lichidator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii este valabil contractul de inchiriere ? andrei2003 andrei2003 recent am inchiriat pe o perioada de 10 ani un spatiu comercial in contract au fost puse mai multe clauze printre care si cea ca nu ma poate obliga sa ... (vezi toată discuția)
Drept de preemptiune spatiu comercial blueskytr blueskytr BUNA ZIUA, reprezint o societate comerciala care a inchiriat un spatiu de la societatea NEGOIU SA, in contractul de inchiriere scrie ca locatatul are drept ... (vezi toată discuția)
Pot inchiria? Imparatul Imparatul Vreau sa inchiriez un spatiu comercial pentru firma mea. Am fost sa vad spatiul, mi-a placut, dar acesta este detinut de un lichidator. Pentru ca firma ... (vezi toată discuția)