Situatia este urmatoarea................O firma are un contract de inchiriere cu o alta firma, contract de inchiriere care este inscris in cartea funciara.Firma de la care s-a inchiriat spatiul comercial intra in faliment, iar spatiul respectiv este adjudecat de o alta firma. In acest moment in cartea funciara a imobilului nu mai apare inscris contractul de inchiriere.Ce este de facut? Va multumesc.
In ce mod este adjudecat respectivul spatiu de o alta firma?
A cumparat simplu, prin licitatie(fiind vorba de un faliment) sau ea era de fapt "firma mama.
In principiu atunci cand o firma este declarata falimentata atunci bunurile sunt luate pentru recuperarea creantelor si atunci ar fi aparut cealalta firma. Ma gandesc eu.
Referitor la contractul de inchiriere trebuie facuta o noua intelegere cu noua firma, daca este de acord, dat fiind ca ea este noua detinatoare a spatiului.
De ce trebuie ca noua firma sa fie de acord, pentru ca contractul de inchiriere este unul valabil...........Spatiul a fost adjudecat la licitatie publica de catre o alta firma ca urmare a scoaterii la vanzare de catre lichidator.
Pot inchiria?
Imparatul
Vreau sa inchiriez un spatiu comercial pentru firma mea. Am fost sa vad spatiul, mi-a placut, dar acesta este detinut de un lichidator. Pentru ca firma ... (vezi toată discuția)