Vreau sa inchiriez un spatiu comercial pentru firma mea. Am fost sa vad spatiul, mi-a placut, dar acesta este detinut de un lichidator. Pentru ca firma respectiva e in lichidare, spatiul este sub lichidator. Din cate am inteles este scos la vanzare de catre acesta pentru a fi executat, dar nu l-a cumparat nimeni.
Pot face un contract de inchiriere? Daca pot face inc e conditii?
De la cine inchiriez pana la urma? Si daca fac contractul, cumparatorul este obligat sa-l respecte?
Aspectele precizate de dvs releva 2 situatii distincte :interesul dvs pentru inchiriere spatiu si interesul lichidatorului pentru recuperare debit prin executare silita asupra bun imobil
Nu cred ca merita sa va legati de acest spatiu cu un viitor incert. Urmariti si procesul licitatiei. Poate ca, dupa scaderea succesiva a pretului de deschidere a plicitatiei de valorificare, va veti putea incumeta sa-l cumparati.
daca lichidatorul are incuviintarea instantei de a trece la vanzarea spatiului respectiv(pentru a se indestula creantele pe care le detin diverse persoanae fizice/juridice,statul,etc), nu este posibila inchirierea lui in prezent.doar in cazul in care se vor epuiza formele de vanzare prin licitatie(lucru greu de presupus),lichidatorul poate propune instantei valorificarea respectivului imobil prin inchiriere.Lichidatorul in prezent nu este indrituit sa inchirieze bunul, ci doar de scoatere la licitatie.
va complicati f mult cu inchirierea unui spatiu detinut de o firma aflat in lichidare. plus ca bunul va si scos la licitatie pt a fi vandut ca sa recupereze din creante.