avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot inchiria?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot inchiria?

Vreau sa inchiriez un spatiu comercial pentru firma mea. Am fost sa vad spatiul, mi-a placut, dar acesta este detinut de un lichidator. Pentru ca firma respectiva e in lichidare, spatiul este sub lichidator. Din cate am inteles este scos la vanzare de catre acesta pentru a fi executat, dar nu l-a cumparat nimeni.
Pot face un contract de inchiriere? Daca pot face inc e conditii?
De la cine inchiriez pana la urma? Si daca fac contractul, cumparatorul este obligat sa-l respecte?
Cel mai recent răspuns: Imparatul , utilizator 23:50, 29 Mai 2011
Aspectele precizate de dvs releva 2 situatii distincte :interesul dvs pentru inchiriere spatiu si interesul lichidatorului pentru recuperare debit prin executare silita asupra bun imobil
Nu cred ca merita sa va legati de acest spatiu cu un viitor incert. Urmariti si procesul licitatiei. Poate ca, dupa scaderea succesiva a pretului de deschidere a plicitatiei de valorificare, va veti putea incumeta sa-l cumparati.
daca lichidatorul are incuviintarea instantei de a trece la vanzarea spatiului respectiv(pentru a se indestula creantele pe care le detin diverse persoanae fizice/juridice,statul,etc), nu este posibila inchirierea lui in prezent.doar in cazul in care se vor epuiza formele de vanzare prin licitatie(lucru greu de presupus),lichidatorul poate propune instantei valorificarea respectivului imobil prin inchiriere.Lichidatorul in prezent nu este indrituit sa inchirieze bunul, ci doar de scoatere la licitatie.
va complicati f mult cu inchirierea unui spatiu detinut de o firma aflat in lichidare. plus ca bunul va si scos la licitatie pt a fi vandut ca sa recupereze din creante.
Din ce inteleg cred ca e mai bine sa renunt la idee si sa caut un alt spatiu.
O sa caut altceva, pentru ca nu vreau sa intru in problemeinutile.

Multumesc mult.
Spatiul era un grajd cu destinatie si posibilitati (adica e utilat) pentru a creste animale si de aceea m-am gandit sa-l iau.

Dar voi mai cauta altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere contract de inchiriere in cartea funciara Adelina t Adelina t Situatia este urmatoarea................O firma are un contract de inchiriere cu o alta firma, contract de inchiriere care este inscris in cartea ... (vezi toată discuția)
Schimbare chirias spatiu primarie SebastianHorvat SebastianHorvat Buna ziua, persoanaA este asociat unic la firmaA. FirmaA are un contract de inchiriere a unui spatiu comercial (un birou - nu spatiu public) cu o primarie ... (vezi toată discuția)
Cumparare spatiu de la lichidator (situatie neclara) eleniah eleniah Buna. Ma aflu in situatia de a cumpara un imobil al unei firme aflate in lichidare , un spatiu in care functionez in chirie si pentru care am un contract ... (vezi toată discuția)