Buna ziua,
Imi dau seama ca birocratia excesiva, de care ne lovim peste tot in societatea romaneasca, ii determina pe majoritatea intreprinzatorilor sa priveasca cu superficialitate si scepticism demersurile de autorizare ca pe niste obstacole, ce trebuie trecute, sau "ocolite", cat mai usor...
In mod normal, un intreprinzator chibzuit stie la ce sa se astepte, pt ca si-a facut un mic plan de afaceri si cunoaste cuantumul aproximativ al investitiei, inclusiv cheltuielile legate de know-how, sau consultanta specializata.
In cazul in care nu v-ati facut planuri, sau peviziuni, eu va sfatuiesc sa apelati la o firma de consultanta specializata. Va voi da cateva explicatii:
Ati intrebat de avizul pompierilor, iar discutie e un pic mai ampla.
In mod normal, demersurile privind obtinerea Avizului pompierilor au legatura si cu faza de constructie a cladirii, urmand ca acest Aviz sa fie depus, impreuna cu alte avize, intr-un dosar la primaria competenta in vederea eliberarii unei autorizatii de constructie.
Ca sa scurtez povestea, voi mentiona doar faptul ca, pentru a obtine Autorizatia de Constructie, trebuie sa mentionezi si destinatia viitorului imobil, deoarece, in functie de viitoarea destinatie a cladirii, trebuie respectate anumite norme.
Intr-un cuvant, o cladire cu destinatia de locuinta se construieste intr-un anumit fel, iar una cu destinatia de scoala in alt fel si tot asa !..
Ati precizat ca veti desfasura activitati de confectionare tamplarie PVC.
Avand in vedere ceea ce am mentionat eu mai sus, in cazul in care cladirea a fost conceputa, de la inceput, pentru a gazdui astfel de activitati lucrative, demersurile de autorizare si, implicit, onorariile celor care va vor consilia, vor fi minime, insa in cazul in care lucrurile stau altfel, atat volumul de munca, dar si pretul, vor creste destul de mult.
Bineinteles, trebuie sa mai aveti in vedere si alte autorizatii, cum ar fi: SSM (sanatatea si securitatea in munca), eventual RSVTI (in functie de tipul utilajelor pe care le veti folosi in activitate), altele..
Nu voi intra in alte detalii, pentru a pastra registrul general al discutiei, insa cred ca merita sa mentionez faptul ca, intrebarile formulate de o maniera mai concreta ne incurjeaza si pe noi, consultantii, sa oferim raspunsuri mai detaliate, deoarece cei, care sunt in tema cu un anumit subiect, sunt in masura sa aprecieze o consultanta de calitate si, eventual sa ne contacteze !..
O intrebare formulata intr-o maniera generala nu duce, de obicei, nicaieri. Uneori, nici macar la un.. "Multumesc"
:luck: