avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale aviz pompieri
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

aviz pompieri

Buna ziua, pentru o societate comerciala care a inchiriat un spatiu / cu aviz pentru toata cladirea de la pompieri, este necesar un alt aviz psi, avand in vedere ca sunt chiriasa si nu se poate face dovada proprietatii ? Mentionez ca nu se face nici o modificare a spatiului inchiriat doar se schimba destinatia si mi se cere o alta autorizatie de constructie!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:56, 7 Februarie 2013
Schimband destinatia spatiuluim inchiriat aveti nevoie de aviz de la PSI, ITM, mediu, sanepid, directia sanitar veterinara, etc. in functie de noua destinatie a spatiului.
Inchiriind un spatiu intr-un imobil, dvs. deschideti un punct de lucru nou si trebuie sa il inregistrati la Oficiul registrului comertului.
Dovada proprietatii o faceti cu documentul oficial de inchiriere, semnat de catre partile contractante si purtand numarul de inregistrare la fisc.
Autorizatie de constructie va trebuie pentru modificari constructive in spatiul inchiriat, inclusiv pentru pozitionarea anumitor echipamente/ utilaje/ instalatii/ fisete/ dulapuri, etc. grele, care ar putea influenta structura de rezistenta a imobilului.
Destinatia este depozit de arhiva si este inregistrat ca si punct de lucru al SC, in acest spatiu a fost o sala de mese iar acum s au scos mesele si s/au pus niste rafturi, pentru ce si conform carei legi mi se cere acum alt proiect, alta autorizatie de constructie si alt aviz daca nu intervin cu modificari de care amintiti si dvs., ca sa ma fac inteleasa imi cer alt proiect pt toata cladirea acolo functionand la parter un depozit de materiale de constructii iar la etaj/ ultimul 200 mp spatiu gol unde am pus niste rafturi pt dosare....multumesc
Legislatia PSI (Legea nr. 307/ 12.07.2006 cu modificarile si completarile ulterioare si Ordin MAI nr. 3/ 06.01.2011), mentioneaza necesitatea reinoirii avizului PSI pentru spatii a caror destinatie initiala se schimba ulterior.
Este corect sa cereti un nou aviz PSI pentru ca schimbati destinatia unui spatiu din cladire. Inspectorul PSI va analiza in ce mod influenteaza pericolul de incendiu si/ sau explozie, schimbarea destinatiei unui spatiu, din cadrul acelei cladiri.
Daca inspectorul de la pompieri va solicita un nou proiect ar trebui sa ii cereti sa mentioneze articolul din lege care prevede acest lucru. In mod normal, daca cereti aviz nou PSI, in scris, ar trebui sa va raspunda tot in scris, care est art. de lege care mentioneaza necesitatea intocmirii unui nou proiect de ctii. pentru toata cladirea, daca se schimba doar destinatia unui spatiu din cladire.
Sunt elemente care tin de mentiunile din avizul PSI existent, referitoare la schema de interventie la incendiu, de pregatirea personalului pentru interventii in caz de necesitate, de dotarea cu echipamente si agenti de stingere utilizati, etc.
Intocmind un nou proiect de ctii. este necesara si o noua autorizatie de ctii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de securitate la incendiu luizastroe luizastroe Buna ziua, va cer ajutorul într-o problema. Am închiriat un spațiu la demisolul unei clădiri în 10.01.2013, iar in data de 04.06.2013 am fost amendata de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie securitate incendiu Ioana Catalina Pipirigeanu Nechita Ioana Catalina Pipirigeanu Nechita Buna ziua, Pentru un depozit cu o suprafata utila de 2700mp construit inainte de 1992 este necesara Autorizatia de securitate la incendiu? Din cate am ... (vezi toată discuția)
Aviz isu zigo66 zigo66 Buna ziua, am inchiriat un spatiu intr-o cladire a cooperativei de consum si cand am fost sa obtin autorizatie de la ISU mi-au fost solicitate, avizele ISU ... (vezi toată discuția)