avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune sau NU?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune sau NU?

Buna ziua,
Ma numesc Dan D. si sunt din Alba Iulia.
In luna martie 2010 am depus o plangere la B.C.C.O. Alba Iulia pentru o posibila inselaciune, mai exact: In luna Iunie 2008 am comandat un pat de pe internet de la o firma din China. Dupa ce le-am trimis banii in contul solicitat, aceasta firma nu mi-au trimis nici produsul nici banii. Motivul pentru care nu trimit produsul este ca s-ar fi scumpit transportul si solicita sa mai trimit bani. Le-am spus ca renunt la produs si sa-mi returneze banii inapoi. Nu refuza propunerea mea dar nici nu ii trimit. Niciodata nu mi-au spus ca nu sunt deacord cu returnarea banilor, dar nu ii trimit deloc. Considerand a fi fapta penala (Inselaciune), instanta solutioneaza plangerea cu N.U.P.
Mai pot rezolva ceva in aces caz?
Am sanse printr-o contestatie sa schimbe rezolutia?
Ce inseamna un proces civil avand in vedere ca partea parata este in China si eu aici. Prejudiciul este de 671 USD.
Pentru cei care cred ca ma pot ajuta pot trimite fotocopia rezolutiei data de catre PARCHETUL DE PE LANGA JUDECATORIA ALBA IULIA

Multumesc anticipat
Cu stima
Dan D.
Cel mai recent răspuns: dia_styl , utilizator 19:00, 1 Februarie 2011
Totul depinde de probatoriile administrate la parchet,cat si de eventualele probleme de legalitate a rezolutiei procurorului
au dispus neinceperea urmariri penale intrucat au considerat ca fapta nu intruneste conditiile prevazute de aet 215 cod penal si ca ar fi un litigiu civil. eu va sfatuiesc sa faceti plangere impotriva solutiei de neincepere la prim-procuror si apoi in instanta de judecata.
Pot sa va trimit o copie a rezolutie adresa d-vostra de e-mail de la contact?
Sau sa va sun pe mobil?
Ma refer la D-na. Avocat Athena Piceava

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune ionutz2011cent ionutz2011cent am primit din partea unei judecatoriei dintr-un oras , o decizie , ca sunt cercetat pentru comiterea unei infractiuni de inselaciune in cazul unui schimb de ... (vezi toată discuția)
Plingere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata adys98 adys98 In urma cu aprox. un an , mai precis pe 13/02/2011 , a avut loc un scandal , in baruletul pe care-l detin . La izbucnirea conflictului , se aflau in ... (vezi toată discuția)
Recurs n.u.p mancipri mancipri se poate face recurs la solutia de n.u.p. data de parchet . daca da ....unde !? (vezi toată discuția)