avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune

am primit din partea unei judecatoriei dintr-un oras , o decizie , ca sunt cercetat pentru comiterea unei infractiuni de inselaciune in cazul unui schimb de bunuri cu o alta persoana din alt oras , schimbul fiind realizat anul trecut si nu stiu ce nu i-a convenit acelei persoane si a depus o plancere penala si s-a luat ca masura neinceperea urmarii penale privind fapta de inselaciune conform art 215 alineatul 1...daca doresc pot trimite si eu in 20 de zile o declaratie judecatoriei respective ?
e grav ? ce mi se poate intampla in cazul acesta ? multumesc
Cel mai recent răspuns: ionutz2011cent , utilizator 15:37, 14 Aprilie 2011
daca s-a luat masura neinceperii urmaririi penale nu aveti ce trimite la judecatorie pentru ca nu sunteti judecat
pai sunteti cercetat pentru inselaciune care e o infractiune destul de grava.
e foarte bine sa mergeti,sa explicati care a fost situatia si sa o lamuriti.
nu inteleg treaba cu 20 zile.
impotriva rezolutiei prim-procurorului se putea trimite plangere in 20 de zile de la comunicare.
da exact asta i-mi scrie ca m-am uitat : impotriva rezolutiei prim-procurorului se putea trimite plangere in 20 de zile de la comunicare , inca nu au expirat aceste 20 de zile , este necesar sa mai fac si eu o plangere sa o trimit procurorului judecatoriei respective?pentru ca mi-a fost trimisa personal prin posta , nu la postul de politie ...am nevoie de avocat ceva ? si dupa 1 an de zile ? de ce nu mi-au trimis-o atunci la data respectiva sau la cateva luni , si de ce dupa un an de zile ? ce se poate intampla mai departe ? multumesc

Nu judecatorul a trimis comunicarea ci procurorul de la Parchetul de pe linga Judecatorie.
Daca vi s-a comunicat solutia ca nu s-a dispus neinceperea urmaririii penale atunci e ok, asta in cazul in care dvs ati fost cercetat pentru inselaciune.

Ar fi culmea ca in termen de 20 zile sa depuneti plingere pe motiv ca nu sunteti de acord cu solutia - adica solicitati sa fiti urmarit penal si sa raspundeti pt infractiunea de inselaciune.
da culmea =D> multumesc frumos pentru lamuriri !!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutionare plangere impotriva ordonantei procurorului de scoatere de sub urmarire penala jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc cu o problema. La sfarsitul anului trecut am facut o plangere penala impotriva savarsirii infractiunii de fals ... (vezi toată discuția)
Plingere contra rezolutiei procuror naida gabriel naida gabriel am primit la data de 24.09.2009 de la parchetul de pe linga jud.radauti o ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter ... (vezi toată discuția)
Lovire si alte violente geogxg88 geogxg88 In data de 12.08.2012 am fost lovit cu o sticla in cap provocandu-mi leziuni ce au necesitat 7-8 zile ingrijiri medicale. D-nul procuror a analizat dosarul si ... (vezi toată discuția)