avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prescrierea masurii administrative
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prescrierea masurii administrative

Anul trecut pe 29.04 mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru depasirea vitezei in localitate agentul a spus ca aveam 104 Kmh ma rog nu va plictisesc cu detalii am depus plingere de anulare a PV la data de 05.05 2007 de atunci ma judec cu IPJ Ilfov azi am avut termen si am cerut aminare din lipsa de aparare si urmatorul termen este pe 19.05.2008 si am inteles ca daca trece 1 an se prescrie masura administrativa pentru ca nu mai e in termen sau ceva de genul acesta.
Va multumesc anticipat:D
Cel mai recent răspuns: alemaxim , utilizator 17:50, 22 Aprilie 2008
Primul termen l-am avut anul trecut in octombrie al 2-lea pe 17 martie al 3-lea ieri pe 21 unde am invocat lipsa apararii si am primit termen pe 19 mai deci de ce nu se poate aplica"actiunea a ramas fara obiect" din moment ce se face anul pe 5 mai cind eu am depus contestatia in anulare?
ca sa fie foarte clar :P NU SE PRESCRIE PV-ul dumneavoastra. Ce s-ar intampla daca toate PV-urile ar fi contestate si s-ar cere amanari si termene pana la 1 an?
daca veti castiga procesul in instanta, in acest caz se anuleaza PV. Daca instanta considera pe baza probelor ca sunteti vinovat, atunci trebuie sa predati permisul in termen de 15 zile de la ramanerea definitiva si irevocabila a sentintei.

s-ar fi prescris doar daca agentul rutier ar fi facut constatarea la mai mult de 6 luni dupa comiterea faptei, iar fapta dvs ar fi fost savarsita cu alte 6 luni in urma (deci in total mai mult de 1 an de la savarsirea faptei). Fapta dumneavoastra a fost insa constatata practic la momentul savarsirii ei - deci termenul de prescriptie a incetat sa mai curga chiar din acel moment. Pentru a avea succes in anularea PV, sper ca ati propus probe prin care sa va dovediti nevinovatia (martori, inscrisuri, fotografii, etc) si ati solicitat instantei prezentarea de catre Politie a dovezilor conform carora circulati cu respectiva viteza. Bineinteles, puteti solicita anularea PV si pe alte motive - vicii (ex. Nu ati fost informat ca puteti completa rubrica "Alte mentiuni" - iar astfel vi s-a incalcat dreptul la aparare). Repet - daca va bazati doar pe PRESCRIPTIA PV asa cum o vedeti dumneavoastra - cred ca veti fi obligat de instanta sa predati permisul.
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2008
Dan Sand, Consultant credite si finantari
Toata treaba a inceput anul trecut prin aprilie cind m-a luat radarul cu 104 in Jilava chiar la intrare.Cum a fost faza Logan alb a venit tare din spate eu am crezut ca omul se grabeste am accelerat ca aveam masina in dreapta si m-am dat pe banda 1 sa-l las pe el sa treaca dupa 50 de metri ma trage pe dreapta ca am depasit viteza legala,bine zic dar eu sunt cu mama in masina si ma duc cu ea la spital ca e diabetica si nu se simte bine,el ca nu il intereseaza pe el ca de ce nu am chemat salvarea ,eu pai la cum vine salvarea moare mama,el ca nu e treba lui si prea putin ii pasa.Si acum incepe distractia depun contestatia pe 05.05.07 am primul termen prin octombrie la care incurc data cu luna si descopar ca contestatia mea este respinsa,fac recurs in termenul legal am termen in martie la care mi se spune ca motivele r4ecursului sunt csm vagi si trebuie sa le completez mai concret,si primesc termen pe 21 aprilie ma duc si invoc lipsa apararii si primesc termen pe 15 mai 2008.
Acum pe PV intocmit de nenea militianul ca altfel nu-i pot spune nu este trecuta seria aparatului radar nici nr auto pe care e montat si mi-a mai gresit si nr de la CI,al rubrica alte mentiuni a trecut exact asa cu minuta lui "Am vizionat inregistrarea videoam o urgenta la spital" in nemernicia mea am semnat PV.
Pe undeva pe alt forum e trecut ceva de genul "actiunea a ramas fara obiect"pt motivul ca ar fi trecut minim un an de cind ma aflu in litigiu cu IPJ Ilfov dar nimic concret in sensul asta adica o lege o ordonanta ceva de care sa ma leg?
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2008
alemaxim, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am castigat fondul, cum procedez in recurs? comm comm Buna ziua, am o problema cu un pv radar contestat la judecatorie, eram cu familia mergeam in coloana , masina politiei nesemnalizata(logan albastru) a ajuns in ... (vezi toată discuția)
Am contestat pv, permisul este inca la ijp. am contestat procesul ... ion + ion + Am contestat PV, permisul este inca la IJP. Am contestat procesul verbal de constatare a contraventiei si nu stiu cand recuperez permisul de conducere. La 14 ... (vezi toată discuția)
Amenda radar goldieczr goldieczr Buna ziua. Acum cateva zile am fost surprins cu 133 km/h in localitate (pe o sosea larga, absolut libera fiind mijlocul noptii, unde nimeni nu merge cu mai ... (vezi toată discuția)