avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... fila cec
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

fila cec

am o fila cec , investita cu formula executorie din 19.01.2007
n-am pus-o in executare, intrucat avocatul meu a fost de parere ca-mi recuperez creanta mult mai usor/ieftin facand o plangere penala debitorului pt inselatorie.
ce mai pot face acum ?
Cel mai recent răspuns: Filip & Asociatii SCA , Avocat 19:00, 2 Februarie 2011
daca debitorul este insolvabil nu veti recupera banii in nici un fel.
dpdv practic, executarea silita este mult mai rapida decit orice procedura penala. daca sunteti sigur ca debitorul este solvabil, are bunuri sau macar inca mai are incasari din afacerea sa, incepeti executarea silita.
Creantele comerciale se prescriu in termen de 3 ani daca nu a intervenit o situatie de suspendare sau intrerupere a cursului prescriptiei. Daca in tot acest timp nu ati realizat nici un demers pentru recuperarea creantei, atunci ea este prescrisa. Asa ca singura varianta este ca debitorul sa faca o plata voluntara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debit din 2008 d4rkm4nx99 d4rkm4nx99 Am fost sunat astazi de o firma de recuperari creante in care mi s-a precizat ca am un debit restant din 2008 catre paypal.Intrebarea mea este daca dupa atatia ... (vezi toată discuția)
Cum ne putem recupera macar contravaloarea tva glo glo am si eu o problema Societatea noastra este creditoare cu o suma de... Debitorul a emis cec uri dar fara acoperire. Acestea au fost refuzate la plata.Le-am ... (vezi toată discuția)
Probleme executare silita gyandy gyandy Buna ziua, Am deschis un dosar de executare silita la un executor judecatoresc care este in curs de desfasurare, Partile ce sunt debitori in solidar ai ... (vezi toată discuția)