avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sfat pentru a-mi asigura NUP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sfat pentru a-mi asigura NUP

Buna seara,

am urmatoarea problema:
Intr-o societate in care sunt asociat 50%, mi-am recuperat calul care a supravietuit din cei 2 cai proprietate personala, ca urmare a faptului ca au fost prost ingrijiti, fara sa instiintez administratorul societatii cu care am avut numeroase certuri din cauza modului cum ingrijea caii si administreaza societatea.
Ca urmare a recuperarii calului ptr a-l ingriji, administratorul mi-a facut o plangere penala de furt, desi nu detine nici un act de proprietate pe cai.
Desi l-am instiintat ulterior pe administrator sa-mi comunice data cand pot aduce calul inapoi ca urmare a finalizarii tratamentului acesta nu mi-a dat nici un raspuns.
Mentionez ca animalul este proprietate personala si primit cadou de la o ruda de a mea care nu mai avea posibilitatea sa-l ingrijeasca.
Intrebarea mea este ce as putea sa fac pentru a ma asigura ca se va da NUP in conditiile in care procuroarea este ruda cu avocatul administratorului societatii cu care am avut numeroase divergente?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
arhitect_mihai_pop, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:24, 4 Februarie 2011
In calitate coasociat ati semnat acest proces verbal ?
nu s-a semnat nici un proces verbal de predare primire a animalului la momentul in care acesta a fost lasat in grija fermei acum 5 ani. pur si simplu nu s-a considerat necesar semnarea acestui act, dat fiind faptul ca in ferma sunt coasociat 50%, iar animalul l-am primit cadou, deci nu a fost achizitionat de catre ferma cu factura etc.
Daca nu exista acte sau alte dovezi ca armasarul este al fermei,nu poate fi vorba despre nicio infractiune.
In cel mai rau caz asociatul va poate cerer 1/2 din din mancarea si costurile ingrijirii acestuia pe respectiva perioada de timp.
Totusi nu uitati de procuror pentru ca un rau facut,este mai greu de reparat.
Este bine sa fiti precaut in astfel de situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte pentru un raspuns urgent arhitect_mihai_pop arhitect_mihai_pop Intr-o societate cu 2 asociati in care sunt asociat 50% si unde eu am achizitionat o masina in leasing, am ajuns la tot felul de divergente cu asociatul ... (vezi toată discuția)
Rea credință/ intenție ancusrl ancusrl Vă rog să mă ajutați În următoarea speță. Am semnat un contract de management cu o fermă în vederea conducerii unei ferme de animale. La angajare ... (vezi toată discuția)
Proces verbal proba in instanta? spike00spiegel spike00spiegel De exemplu in cazul unui furt proces verbal de constatare sau cum so numi reprezina proba in instanta? Poate fi cineva condamnat pe baza unui asemea proces ... (vezi toată discuția)