avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog!

buna seara!as avea nevoie de niste lamuriri,,,daca este cineva amabil sa ma ajute.mai concret problema socrului meu este urmatoarea:sunt3fratii in viata si o sora moarta cu 2copii legimiti in viata.cand a murit tatal dumnealor totii fratii(sora), inclusiv mama dumnealor i-au dat socrului mea" semnatura",dupa moartea mamei dumnealor am inteles ca ar fi deschis "cineva"succesiunea si inca o data ar fi semnat ceilalti frati in favoarea socruli meu.problema este ca din nestiinta sau ignoranta omeneasca nu a mai mers la judecatorie sa plateasca un timbru..au trecut15 ani de cand a murit mama dumnealor .locuieste in aceea casa si plateste impozite cu chitanta pe numelui dumnealui.intrebarea (de fapt mai multe )de unde pot afla ce s-a intamplat cu succesiunea respectiva,daca poate deschide o succesiune noua si de ce acte as avea nevoie?mentionez ca soacra mea a ars actul de proprietate pe care il aveau pentru casa si teren.multumesc.

Cel mai recent răspuns: mihaeladascalu27 , utilizator 21:44, 1 Februarie 2011
Ca să vedeți dacă s-a dezbătut sucesiunea după părinții socrului trebuie să mergeți cu certificatele de deces ale defuncților la un birou notarial din circumscripția judecătoriei unde au avut defuncții ultimul domiciliu și să rugați notarul să verifice la camera notarilor dacă sunt dezbătute sau nu succesiunile.
Dacă sunt dezbătute veți primi detalii despre cum puteți intra în posesia certificatelor de moștenitor. Dacă nu, puteți să le dezbateți la orice birou notarial competent teritorial.
multumesc!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitor sau nu? mihaeladascalu27 mihaeladascalu27 buna seara!as avea nevoie de niste lamuriri,,,daca este cineva amabil sa ma ajute:D.mai concret problema socrului meu este urmatoarea:sunt3fratii in viata si o ... (vezi toată discuția)
Mostenirea mariancristielena mariancristielena BUNA ZIUA,acum 6 ani a decedat socrul meu ,nu s-a facut succesiunea,acum 1 luna a decedat si soacra mea,am vrea sa deschidem succesiunea pentru AMANDOI,sunt 2 ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune, consecinte renuntare la mostenire vicente73 vicente73 Buna seara.In urma cu 9 luni a decedat tatal meu.Santem doi frati si mama.Noi am stabilit de comun acord ca nu dorim nimic din bunurile care au apartinut mamei ... (vezi toată discuția)