avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIREA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIREA

BUNA ZIUA,acum 6 ani a decedat socrul meu ,nu s-a facut succesiunea,acum 1 luna a decedat si soacra mea,am vrea sa deschidem succesiunea pentru AMANDOI,sunt 2 mostenitori,fratii,ce trebuie sa facem ca amandoi copii sa intre in posesia titluriilor de proprietate 50 cu 50 frateste separat fiecare cu partea lui,si daca cumva decedati au avut banii depusi la cec sau banci?.VA MULTUMESC DIN INIMA
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 16:19, 28 Ianuarie 2012
Asa prevede si legea: daca nu exista testament copii vor mosteni in cote egale.

Daca se inteleg ambii frati, sa mearga la notar si sa solicite deschiderea succesiunii.

Daca nu se inteleg, atunci vor trebui sa deschida actiune in instanta.
Cei doi frati sa deschida succesiunea la notar.
In primul rand, scoateti certificatul de mostenitor si bunurile mobile si imobile impartiti-le asa cum doriti... iar ceea ce este in banca sau la cec se poate afla doar daca face notarul o adresa pentru a aduce si acei bani la masa succesorala
Se dezbat succesiunile succesiv. Dezbateti succesiunea la notarul de p raza judecatoriei unde soacra dvs, ultima decedata, a avut ultimul domiciliu. Se vor dezbate succesiv intai tatal si apoi mama celor doi.cotele fiind in final de 1/2 pt fiecare. Daca aveti cunostinta ca exista bani depusi in conturi la anumite banci, notarul public se adreseaza bancilor printr o adresa cerand informatii necesare pentru compunerea masei succesorale la dezbaterea succesiunii.
Trebuie sa mergeti la notariat sa dezbateti succesiunea si iesirea din indiviziune astfel incat fiecare mostenitor sa aiba individualizate bunurile pe care le dobandeste prin succesiune. In privinta banilor depusi la banca pe numnele decedatilor, in cadrul procedurii succesorale, notarul poate solicita bancilor sa precizeze daca defunctii au avut conturi deschise la acele banci.

Alte discuții în legătură

Succesiune SOFRAN SOFRAN Buna ziua, In noiembrie 2016, a decedat tatal meu, ca si mostenitori este mama mea, fratele meu si eu. In luna ianuarie 2017respectiv in data de 12.01.2017 ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune. Kenoake Kenoake Buna ziua, Am si eu o intrebare,care sunt pasii deshiderii unei succesiuni in urmatoarele conditii:tatal meu a decedat,s-a facut succesiune o pentru bunurile ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor gabriella1065 gabriella1065 Vreau sa obtin certificatul de mostenitor , am intrebat la 3 notari si fiecare mi-a spus alte acte . Problema este ca pentru a obtine certificatul de ... (vezi toată discuția)