elis a scris:
Nu cred ca s-a plictisit citind cele 2 mesaje, initiatorul mesajului chiar este intr-o situatie pe care eu unul nu am mai intalnit-o. Daca te uiti mai atent pe aceasta sectiune vezi gasi mai multe mesaje postate de initiatorul mesajului referitoare la situatia sa din Spania si a acelui proces de care face referire in mesajul initial.
stefan,
Problema ta , asa cum am mai scris este complexa, ........ hotararea judecatoreasca straina ca sa fie recunoscuta in Romania trebuie sa fie definitiva si irevocabila.
De asemenea, nu trebuie sa confundam legislatia procesual civila spaniola cu cea din Romania. De exemplu, in unele legislatii exista termenul de hotarare definitiva ce are corespondent in tara hotararea definitiva si irevocabila.
Nu la mesaje ma refeream, ci la art.165 si 166 din Legea 105/1992. Nu a ajuns si la art. 167 unde legea explica foarte clar conditiile recunosterii unei hotarari straine de genul...
Prin termenul de "definitiv" se intelege pe plan european si international "final", indiferent de terminologia din fiecare tara. Ca atare, pentru a fi defintiva, o hotarare trebuie sa nu mai poata fi atacata in statul unde a fost obtinuta prin cai ordinare de atac. In unele state, ca si la noi, recursul ese o cale extraordinara de atac, insa in Spania nu. Ca atare, recunoasterea n poate opera decat in urma solutionarii recursului