avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata

O persoana (barbat) in varsta de 55 de ani cu 35 ani vechime si 5 ani lucrati cu gr. I de munca poate beneficia de pensionare anticipata?? Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 10:36, 2 Februarie 2011
Avand un stagiu de 35 ani se poate pensiona anticipat partial la varsta de 60 de ani.
Pentru cei 5 ani de grupa nu beneficiaza de reducere (reducerile incep de la 6 ani) si chiar daca ar beneficia nu se cumuleaza in vederea pensionarii anticipate/anticipate partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare IONICA51 IONICA51 sa inteleg ca daca am 20 ani gr 1 voi beneficia de o reducere de 5 ani la varsta de pensionare...65-5=60ani dar daca am perioada de cotizare mai mare de 35+8 ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? Marius58 Marius58 Buna ziua! Tatal meu (n. 15.04.1956) lucreaza la o societate comerciala si a cotizat peste 35 de ani la Casa de Pensii, poate iesi anticipat la pensie? Ce ... (vezi toată discuția)
Lamuriri pentru pensionare anticipata andreeapopescu24 andreeapopescu24 Sunt nascuta pe 28 oct 1956, am 21 de ani de munca, din care 6 ani si 6 luni de grupa I, iar 8 ani de grupa a II-a. Ma pot pensiona anticipat? Va multumesc! (vezi toată discuția)