avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Riscurile in contractele comerciale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Riscurile in contractele comerciale

Stimate Doamne, Stimati Domni

Va rog sa-mi transmiteti pe adresa de e-mail mihai_lazarescu2005@yahoo.com materiale despre INCOTERMS , inclusiv riscuri in functie de livrare (FCA,FOB,etc), de la ce moment se transmit aceste riscuri, cine are sarcina incarcarii, ancorarii in mijloacele de transport, etc.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 14:02, 22 Aprilie 2008
:))
eu as vrea sa imi termine cineva cartea pe care o scriu. :">

X-( , serios acum, cum puteti avea pretentia sa va trimita cineva chestii atat de generale pe mail? un forum are in primul rand scopul de a ne ajuta de discutam intre noi. daca toata lumea ar scrie "uite mailul meu..., raspunde-mi aici..", atunci toata ideea acestui forum ar fi ca e un soi de tabla de anunturi.

daca aveti o intrebare, probabil ca se va gasi cineva sa va raspunda.

altfel, ma indoiesc ca o sa obtineti mai mult decat :)) de mai sus. ;)

aartist a scris:

Stimate Doamne, Stimati Domni

Va rog sa-mi transmiteti pe adresa de e-mail mihai_lazarescu2005@yahoo.com materiale despre INCOTERMS , inclusiv riscuri in functie de livrare (FCA,FOB,etc), de la ce moment se transmit aceste riscuri, cine are sarcina incarcarii, ancorarii in mijloacele de transport, etc.
Va multumesc anticipat.

EXW - Franco fabrica - loc denumit;
FCA - Franco transportator - loc denumit;
FAS - Franco de-a lungul navei - port de imbarcare numit;
FOB - Franco la bord - port de imbarcare numit;
CIF - Cost , asigurare si navlu - Port de destinatie numit;
CPT - Transport platit pana la - loc de destinatie numit;
CIP - Transport si asigurare platite pana la - loc de destinatie numit;
DAF - Livrat la frontiera - loc convenit de livrare la frontiera;
DES - Franco nava nedescarcat - port de destinatie numit;
DEQ - Franco pe chei - port de destinatie numit;
DDU - Franco destinatie nevamuit - loc de destinatie numit;
DDP - Franco destinatie vamuit - loc de destinatie numit;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept comercial anais2008 anais2008 Buna ziua, As avea cateva intrebari de drept comercial. Am cautat pe net informatii dar nu prea sunt pe intelesul meu:-/ De aceea am hotarat sa postez pe ... (vezi toată discuția)
Abrevieri transport maritim cif, sonya33 sonya33 buna ziua, am importat marfa din China 950usd- plata in avans, transport 625, factura fiind CIF Bucuresti. marfa a ajuns in portul Koper din Slovenia, ... (vezi toată discuția)
Tva exista la export?? mihavasile mihavasile Buna ziua, Vreau sa export carne in tarile din afara spatiului UE.Vama si firma de shipping nu mi iau TVA spunand ca operatiunile de export sunt scutite de ... (vezi toată discuția)