avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensiile de urmas sunt scutite de impozitul de 16%?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensiile de urmas sunt scutite de impozitul de 16%?

De la data de 14 mai 2010 pensionarii care au grade de handicap beneficiaza de scutire de la plata impozitului de 16% pentru pensiile care depasesc valoarea de 1000 lei.Eu sunt pensionar de urmas si as dori sa stiu daca si pensiile de urmas beneficiaza de reducere.
Cel mai recent răspuns: cata_strophik2010 , utilizator 09:14, 17 Martie 2011
Am trimis si o copie dupa ultimul certificat de incadrare(civil) in grad de handicap pentru ca ei aveau doar certificatul de incadrare medico-militara si cred ca astfel si-au completat baza de date.Si eu la fel am zis ca intarzierea s-ar datora recalcularii pensiilor .Va multumesc de raspunsuri.
Nici astazi cand mi-a venit pensia nu s-a operat scutirea de impozitul de 16%.Voi face o revenire cu o cerere la Casa Sectoriala de Pensii a MAI.
Dupa doua cereri adresate Casei de pensii MAI mi-a venit diferentele de impozit pe doua luni(februarie si martie).Cred ca au luat in considerare data ultimei cereri din ianuarie si au dat diferenta cu luna imediat urmatoare depunerii cererii.Desi trebuia sa-mi dea diferentele din luna iunie 2010 este bine si asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia unei persoane incadrate in grad de handicap se impoziteaza? iulia_viorica iulia_viorica Daca un pensionar este incadrata intr-un grad de handicap, pensia i se mai impoziteaza? (vezi toată discuția)
Impozitul pentru pensionarii incadrati in grad de handicap eugenchis eugenchis Buna seara.Vecina mea este pensionata la limita de virsta in baza legii 19/2000,art.47(b). A fost la Casa de Pensii si a intrebat de retinerea impozitului pe ... (vezi toată discuția)
Impozitare pensii handicap sandavasilescu sandavasilescu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: S-a modificat Codul fiscal referitor la impozitarea pensiilor pentru handicap grav si accentuat? ... (vezi toată discuția)