avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatia de concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatia de concediu

Am citit in CCM la nivel national ca angajatorii sunt obligati sa ofere o indemnizatie de concediu. Va rog sa ma lamuriti: aceasta e o suma de bani oferita peste salariul lunar ? Avand in vedere ca zilele de concediu de odihna sunt platite integral, indemnizatia reprezinta o suma de bani diferita de salariu, ca un fel de spor?
Cel mai recent răspuns: Elena Ionescu , Consilier juridic 09:37, 23 Aprilie 2008
indemnizatia de concediu reprezinta plata concediului de odihna.
Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.
Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.
Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporurile pentru calculul indemnizatiei de concediu adih adih Buna ziua. Daca din 12 luni, 11 se lucreaza in ture, adica este calculat spor pentru orele de noapte si spor pentru orele de sambata si duminica, atunci ... (vezi toată discuția)
calculul indemnizatiei de concediu mihialescu mioara mihialescu mioara Cum se calculeaza indemnizatia de concediu la o societate comerciala, pentru un salariat care lucreaza in program inegal de lucru si care are specificat in ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna AdinaPanciu AdinaPanciu Buna ziua. Concediul de odihna se calculeaza dupa brutul din ultimile 3 luni sau dupa salariul de incadrare? (vezi toată discuția)