avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturare de 2 ori acelasi produs
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturare de 2 ori acelasi produs

Buna ziua ajutati ma va rog din gresala sa facturat si chitantat un produs care era deja vandut cu cateva luni in urma Mentionez ca chitanta si factura care sa facturat din greseala sa rupt din carnet si dat la cumparator.Cum se procedeaza in acest caz cum se anuleaza ?? Va multumesc anticipat.Cu stima
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 22:27, 23 Aprilie 2008
simi79 a scris:

Buna ziua ajutati ma va rog din gresala sa facturat si chitantat un produs care era deja vandut cu cateva luni in urma Mentionez ca chitanta si factura care sa facturat din greseala sa rupt din carnet si dat la cumparator.Cum se procedeaza in acest caz cum se anuleaza ?? Va multumesc anticipat.Cu stima

Banuiesc ca este un bun de folosinta indelungata.:-/
In primul rand trebuie sa aveti in vedere cand s-a emis chitanta si factura.
Chemati clientul daca puteti si anulatile.
Scrieti pe toate cele 3 exemplare ale facturii ANULAT pe diagonala, la fel procedati si cu chitanta.
Le capsati si toate exemplarele le predati la contabilitate.
Sau întocmiţi o facturăă în roşu pentru suma facturată de două ori, apoi comunicaţi obligatoriu clientului ori prin semnătură de primire, ori prin confirmare de primire prin poştă!
Va multumesc mult, da e un prdus de lunga durata.

Ultima modificare: Miercuri, 23 Aprilie 2008
ContSters42967, utilizator
simi79 a scris:

Va multumesc mult, da e un prdus de lunga durata.

1. Completati o factura cu sumele in minus pentru produsul facturat gresit
2. Apoi facturati corect produsul vandut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma! Just_Us Just_Us Am 23 de ani si lucrez la o firma care se ocupa cu automate de cafea, dar de 1 luna incoace mi s-a zis ca ar trebui sa dau la firma 7000 de lei, precum ca ... (vezi toată discuția)
Returnare produs iclaudia19 iclaudia19 buna ziua, am cumparat pe firma un produs de la dedeman insa din cauza unor pb tehnice am inapoiat produs si mi-au dat bani inapoi... au facut o factura pe ... (vezi toată discuția)
Furmular tipizat ContSters126274 ContSters126274 Buna ziua, va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti criteriile de anulare a unui formular tipizat, factura, chitanta. Exista un articol de lege, in acest sens? (vezi toată discuția)