avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Declaratia martorilor intr-un proces de partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Declaratia martorilor intr-un proces de partaj

Daca unul din martorii reclamantului intr-un proces de partaj, a depus marturie in timp ce starea sa de sanatate i-a influientat capacitatea de atentie la intrebari, raspunzand eronat pe masura dificilei intelegere a intrebarilor, iar aparatorul paratului nu i-a permis sa raspunda complet la intrebari, profitand de starea de disconfort a martorului (mentionez ca dupa ce a iesit din sedinta a lesinat, nu era dormit de 30 de ore), reclamantul mai poate cere reaudierea martorilor?:hm::-/:worthy:...in plus chiar la iesirea din sala de judecata a fost agresat verbal si amenintat de martorii paratului:sorry:
Cel mai recent răspuns: spirit , utilizator 15:12, 4 Februarie 2011
Aparatorul paratului nu i-a permis martorului sa raspunda??!!Dar nu se aflau intr-o sala de judecata?Daca celalat aparator,sau cealalta parte se aflau in sala,de ce nu au expus presedintelui de instanta cele ce nu conveneau?Cine i-a oprit?Avocatul paratului a fost mai combativ,mai indraznet,si a profitat de moment,nefiind contrazis de nimeni.
Reclamantul nu mai poate cere reaudierea martorilor,deoarece la momentul audierii acestora,trebuia sa se foloseasca de acel moment.
Daca martorul era foarte obosit,sau avea probleme de sanatate la momentul audierii,trebuia ca el-sau reclamantul,sau avocatul sau-sa solicite instantei de judecata amanarea audierii la un alt termen,pentru acest motiv.
In ceea ce priveste faptul ca la iesirea din sala a fost agresat verbal....aceasta este cu totul altceva si nu poate fi invocat ca motiv pentru o alta audiere.Aveti posibilitatea-martorul are posibilitatea-de a depune plangere la politie pentru aceasta.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
andymaurul, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
jurist Clement a scris:

.......partea aversa paote chema la interogatoriu de cate ori se considera nelamurita supra intinderii drepturilor sale!Il rechemati din nou la interogatoriu pe acel martor pentru lamuriri si completari!



Ne indicati ,va rog,temeiul de drept potrivit caruia sustineti aceasta?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
andymaurul, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
jurist Clement a scris:

...din mult respect ptr colegul meu de breasla...
,,Art. 218 - Se va putea încuviinta chemarea la interogatoriu, când este privitor la fapte personale, care, fiind în legatura cu pricina, pot duce la dezlegarea ei."
Cod Civil Ro :bow:


Cu respect,utilizatorul ne-a relatat ca a avut loc audierea martorului.Eu v-am rugat sa ne indicati textul legii care ne arata,fara echivoc,ca martorul poate fi audiat de catre instanta de judecata de doua sau mai multe ori ,in aceasi cauza civila.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
andymaurul, utilizator

Alte discuții în legătură

Audierea martorilor razvan1649 razvan1649 Intr-un proces de divort martorii paratei si parata urmeaza sa depuna marturie, dar cum se mai pot audia acestia de catre reclamant, daca la momentul respectiv ... (vezi toată discuția)
Ordine audiere learnlaw learnlaw In cadrul procesului civil ordinea audierii este urmatoarea? 1) interogatoriu reclamant; 2) interogatoriu parat; 3) audiere martori De asemenea cand sunt ... (vezi toată discuția)
Cum pot refuza martorul propus in proces de divort Fatu Lucian Fatu Lucian Am caliatea de parat in proces de divort , iar martorul propus de reclamanta nu cred ca poate avea aceasta calitate , acesta avand interese la reclamanta si in ... (vezi toată discuția)