Buna ziua.
As dori sa stiu in cazul meu o mama care as fi vrut sa merg la serviciul anterior dar am fost refuzata pe motiv ca firma sa restrans si nu mai sunt posturi. Ok am inteles si am cerut sa fiu bagata in somaj. Am primit raspuns ca da vei intra in somaj. Dar vreau si eu sa stiu pentru ca la firma respectiva nu am cu cine sa vorbesc ce trebuie sa fac eu si trebuie sa faca ei? Eu m-am gandit sa trimit cererea de revenire la locul de munca prin posta cu confirmare de primire. Ar mai fi si altceva de facut?#-o
Buna ziua.
Trebuie sa faceti cererea de reantoarcere la serviciu. Ei ttebui sa va anunte ca o sa se desfaca contractul de munca cu litera 65. (necesar pentru a beneficia de somaj), si sa va dea o perioada de preaviz.
Ar trebui sa va ajute cu dosarul de somaj si sa il depuneti.
Acte necesare pentru întocmirea dosarului de şomaj
Acte necesare pentru întocmirea dosarului de şomaj:
Actul de identitate – original si copie xerox
Actele de studii si calificare – original si copie xerox
Certificat de naştere – original si copie xerox
Certificat de căsătorie – original si copie xerox
Adeverinţă medicală – apt pentru muncă
Adeverinţă eliberată de organele financiare că nu realizează sau realizează venituri
Declaraţie pe proprie răspundere din care să rezulte că nu are loc de muncă, nu realizează sau realizează din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată în vigoare (Legea 76 art.5 pct.4 lit.c)
1. La data concedierii angajatorul trebuie sa va inmaneze urmatoarele documente:
- decizia de concediere;
- carnetul de munca (adeverinta de vechime);
- adeverinta tip pentru somaj (cu cele 12 luni pentru calculul indemnizatiei de somaj).
2. Celelalte acte le procurati dvs.
1. Incetarea CIM cu art.31(4.1) din Codul muncii va permite sa beneficiati de indemnizatie de somaj daca indepliniti si conditia ca in ultimele 24 de aluni sa aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
2. La data incetarii CIM ar trebui ca angajatorul sa va inmaneze urmatoarele acte: decizia de incetare a CIM, carnetul de munca si adeverinta tip pentru somaj.
3. Din motive numai de ei stiute unii angajatori intarzie cu eliberarea acestor documente.
4. Important este sa va inscrieti la Agentia de Somaj in termen de 30 de zile de la data incetarii CIM pentru a primi indemnizatie de la aceasta data.
Reluarea somajului
pisyy
buna ziua. Am fost in somaj 4 luni dupa care m-am angajat cu contract pe durata determinata un an si 6 luni,luna aceasta imi expira contractul si nu o sa il ... (vezi toată discuția)
Somaj
vmire
daca am lucrat la o firma 24 luni mi am dat demisia si ma angajez cu contract de munca pe perioada determinata de o luna fara intrerupere,si daca nu mi se ... (vezi toată discuția)